Байдън тайно помага на Украйна с 200 млн. долара

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Администрацията на американския президент Джо Байдън тихомълком е одобрила допълнителна помощ за Украйна в края на миналата година в размер на 200 милиона долара, съобщи Си Ен Ен.

Освен паричната подкрепа Вашингтон обмисля да снабди Киев със стрелково оръжие и боеприпаси, медицинско оборудване, резервни части и средства за радиолокационно наблюдение, каза източник от администрацията на президента. Помощта за Украйна е одобрена непосредствено преди срещата вчера в Женева между представителите на САЩ и Русия по потушаването на конфликта, тъй като администрацията на Байдън не е искала да привлича вниманието върху това решение, ако то стане известно на обществото. Конгресът на САЩ е разбрал за допълнителната помощ в началото на януари, като някои служители са били уведомени за това по секретни начини, съобщи източникът.

В края на декември Байдън подписа бюджета за отбрана на САЩ за 2022 г. Той включва 300 милиона долара за военна помощ за Украйна, а 150 милиона долара ще бъдат заделени за сътрудничество в областта на сигурността за балтийските държави.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар