Байдън заяви, че е готов да защити

Байдън трябва да си отиде

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Демократическата партия на САЩ скоро ще се опита да се отърве от своя еднопартиец президент

Със своята трогателна беззащитност като истински „ястреб“ стартира нов кръг на ескалацията на конфликта с Русия

Светът, като лунатик, тръгна още по-бързо към ядрена катастрофа и основната причина за това е президентът на САЩ

В Русия е прието да се омаловажава ролята на личността в историята. Говори се че, неизменните закони на развитието управляват света и „… гласът на единицата е по-тънък от скърцане“, както е казал поета Маяковски. Наистина историята доказва обратното. Освен това негативната роля на индивида е най-ясно видима. Не е трудно да си представим какво щеше да се случи с Германия, ако Хитлер не беше в нея. Или как щеше да живее Съветският съюз без Горбачов и неговата „перестройка“. В наше време залозите са вдигнати още повече и според западните анализатори лично Джо Байдън тласка света към ядрената катастрофа с всички сили. И най-добрият изход за политическия елит и за обикновените хора на САЩ ще бъде да принудят възрастния и неадекватен президент да си подаде оставката.

Джо Байдън само на пръв поглед изглежда като мил и забавен старец с пропуски в паметта. Трябва да се съди по делата му. Например „Сънливият Джо“, както го нарече Тръмп, като вицепрезидент на САЩ, подготви „Майдана“ в Украйна, а след това координира този държавен преврат. Байдън никога не е крил антируските си настроения. Нещо повече, няколко пъти президентът на САЩ открито нарече страната ни „враг“.

Кулминацията стана „прокси война“ с Руската федерация, в която „колективният Запад“, воден от САЩ, убива руски войници в Украйна, безсрамно открадна половината ни златни и валутни ресурси и призовава Русия да бъде „изключена“ от световната политика и икономика. Списъкът с възможните санкции срещу Русия е практически изчерпан. Може би в арсенала на Запада остава само пряката заплаха от ядрена атака, особено след като военната доктрина на САЩ предвижда превантивен (предупреждаващ) ядрен удар. И Джо Байдън изглежда прави всичко, за да нанесе този удар.

Характерна е промяната в риториката на западните журналисти и политици. Съвсем наскоро започването на ядрена война се наричаше самоубийство. След това в „независимите“ западни медии започнаха да се появяват статии за възможното, но „ограничено“ използване на тактическото ядрено оръжие. Политиците от своя страна отначало предпазливо, а след това все по-смело заговориха за ограничените възможности на ядреното възпиране. Кажете, защо се произвеждат ракетите, ако не могат да се използват? Преломът се случи наскоро. Президентът Байдън, който със своята трогателна беззащитност е истински „ястреб“, стартира нов кръг на ескалацията на конфликта с Русия. И Запада по най-естествения начин се уплаши.

Както пише The Washington Times, „…след неотдавнашните срещи на G7 и НАТО, светът, като лунатик, тръгна още по-бързо към ядрената катастрофа. И основната причина за това е президентът Байдън. И работата е не само в старата русофобия. Според това издание, разпалвайки конфликта в Украйна и демонизирайки руския президент, американският лидер се опитва да отклони вниманието от вътрешните проблеми на САЩ. И това, на първо място, е помпането на киевския режим с оръжия, което не само удължава страданието на обикновените украинци, но и доближава третата световна война. Затова специалната военна операция в Украйна може да приключи достатъчно бързо. Политиката на САЩ трябва да се промени. И това е продиктувано от същия Байдън.

Всъщност, за да реши собствените си проблеми, Джо Байдън прави всичко, за да провокира сблъсък на суперсилите. Освен това, ако по-рано една „малка победоносна война“ се смяташе за класическа техника за укрепване на политическия рейтинг, сега говорим за глобален катаклизъм, по време на който ще загинат десетки милиони хора.

Възможно е от гледна точка на настоящия стопанин на Белия дом рискът да е оправдан. Байдън, съдейки по социологическите проучвания, се справя зле. Според последното проучване на Gallup американците не са доволни от това накъде върви страната. Едва 13% са доволни, а цели 87% са недоволни. Същото е и с Конгреса: само 16% одобряват работата му, а 82% не.
Списание Newsweek отбелязва, че за последен път подобни настроения са преобладавали сред избирателите преди междинните избори през 1974 г. И всичко приключи с доброволната оставка на президента Ричард Никсън след скандала с Уотъргейт, за да не попадне под импийчмънт. Според Никсън той е подал оставка, „за да предпази страната от ненужни сътресения и да не обвинява нито вътрешните, нито външните сили“. Не е необходимо да се чака подобен акт от Байдън. Това означава, че същите „външни или вътрешни сили“ трябва да се намесят в ситуацията. Не, разбира се, не става въпрос за държавен преврат, който Вашингтон толкова обича да организира. Байдън ще бъде изпратен в „незаслужена“ ваканция от „своите“. Собственият живот и благосъстоянието на планетата са несъизмеримо по-скъпи от политическите клетви за вярност.

Как ще изглежда, разказва политическият колумнист на Fox News Томи Ларен. Според нея Демократическата партия на САЩ планира да превърне Джо Байдън в „изкупителна жертва“, като ще обвини възрастния президент за всички вътрешнополитически проблеми през изминалата година. И тогава съпартийците му ще се опитат да се отърват от него след междинните избори за Камарата на представителите. Например, да го уволнят поради влошено здраве. Всъщност, от гледна точка на демократите, той вече изпълни задачата си, прокарвайки няколко изключително съмнителни закона и фиксирайки прословутия „дневен ред“ на най-високо ниво. Затова „Байдън си свърши работата, и Байдън може да си ходи“.
Планът, разбира се, е доста надежден. Проблемът е, че самият Байдън го знае. Това означава, че той ще продължи с всички средства да допринася за ескалацията на напрежението между Русия и САЩ. Може би ще имаме късмет да не случи. В края на краищата конете не се сменят в средата на брода…

Превод за “Труд” – Павел Павлов

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар