Байдън: Ще прекарвам повечето време с писалката за вето, ако демократите загубят изборите

Байдън: Ще прекарвам повечето време с писалката за вето, ако демократите загубят изборите

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът на Съединените щати Джо Байдън заяви днес, че ако демократите загубят Конгреса след предстоящите междинни избори, това ще бъдат „трудни две години“ и той ще прекарва голяма част от времето си, налагайки вето, предаде АП, цитирана от БТА.

Байдън говори по време на прием на Националния комитет на Демократическата партия в луксозен апартамент в Бостън.По най-красноречив начин президентът посочи колко важни са предстоящите междинни избори през ноември. В момента Сенатът (горната камара на парламента) на САЩ е разделен между демократите и републиканците, като и двете партии имат по 50 сенатори. Гласът на вицепрезидента Камала Харис обаче дава предимство на Демократическата партия. В Камарата на представителите (долната камара) демократите имат предимство с 219 срещу 211 от гласовете. Републиканците са фаворити за спечелването на контрола над Камарата на представителите, въпреки че почти сигурно няма да разполагат с 60 гласа в Сената – броят, необходим за приемането на по-голямата част от законопроектите в тази камара.


„Ако загубим Камарата на представителите и Сената, това ще бъдат наистина трудни две години“, каза Байдън пред около 30 дарители и гости. „Ще прекарвам повече време с перото за вето, отколкото да върша каквото и да е било“, допълни той.

Рона Макданиъл от Националния комитет на Републиканската партия заяви, че Байдън е останал фокусиран върху „една отдалечаваща и разделяща програма, която облагодетелства богатите, докато американците, които изпитват затруднения, плащат повече“.

В изказванията си президентът на Съединените щати се прицели и в „МАГА републиканците“ (MAGA – Make America Great Again/ Да направим Америка отново велика), продължавайки острите си нападки срещу бившия президент Доналд Тръмп и неговите поддръжници – усилие, което окуражи демократите в цялата страна преди предстоящите избори. Той постави под въпрос платформата на републиканците и изтъкна собствените си постижения, но отново се върна към това, че демократите „не могат да си позволят да загубят тези избори“.

По време на вчерашния прием бяха събрани около 2 милиона долара. От Националния комитет на Демократическата партия съобщиха, че досега са събрали над 255 милиона долара за този политически цикъл и над 92 милиона долара за тази година, което е и най-голямата стойност, събирана на този етап от годината.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар