Балотажът в София не е предрешен, най-много гласове купуват ГЕРБ и ДПС

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Логично е да се предположи, че на втори тур ще победи кандидатът, който води на първи, но това не винаги се случва. Може да се предположи, че картата, която и сега е шарена, ще стане още по-шарена след балотажа. Това каза в сутрешния блок на БТВ социологът Цветозар Томов.

Заедно с него гост беше и колегата му Андрей Райчев. Двамата коментираха първия тур на местните избори. “Няма кой знае какво разместване на политическите сили след изборите. ГЕРБ остават първа политическа сила. На мен най-голямо впечатление на тези избори ми направи купуването на гласове. Само след още няколко избора ние ще се превърнем в полуафриканска работа. Някакви вождове ще се договарят. Това може да се спре само, ако хората излизат да гласуват и по този начин купуването на гласове няма да оказва влияние на изборните резултати. За мен в София изборите ще се решат от факта дали протестният вот срещу управляващите ще надделее над антикомунистическия”, категоричен бе Райчев.

 

“Трябва повече време за сериозен анализ на това дали се купуват гласове. За мен лично има разширение. Няма “чиста” партия в това отношение. Това се дължи на политическата система в България. Гласове не купуват най-много ГЕРБ и БСП, а ДПС. Със сигурност кметското място в София не се решава с купуването на гласове. Големите центрове не могат да се решат с купуването на гласове. Тази практика решава изборите в малките населени места и общини. За мен в София избирателната активност на втори тур няма да е по-висока. Хората ще се колебаят дали да отидат да гласуват за две кандидатури, които не харесват. Не очаквам г-жа Мая Манолова да спечели, но в никакъв случай не казвам, че изборите са предрешени. Мая Манолова може да получи пълната подкрепа на БСП за балотажа, но БСП винаги са давали доста по-слаби резултати на местни избори отколкото на парламентарни”, разкри Цветозар Томов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар