Балъков и други знакови фигури основаха легендарен клуб на “Щутгарт” – Спорт

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Балъков и други знакови фигури основаха легендарен клуб на

FB/Красимир Балъков

Красимир Балъков и други знакови фигури от историята на “Щутгарт” се събраха в едноименния германски град, за да основат клуб на легендите.Емблематичният български халф игра за “швабите” 8 г. , а след това още 2 бе част от треньорския му щаб като помощник.


Ето какъв пост пусна Балъков във фейсбук по повод основаването на клуба:

“За мен е чест да съм част от инициативата на VfB Stuttgart Клуба на Легендите!

Футболисти от няколко легендарни поколения се събрахме на емоционална вечеря в гурме ресторанта на кулинарната легенда Вилхелма в квартал Килесберг, за да положим началото на Клуба на Легендите.

Освен в много спомени, смях, с добро вино и ведро настроение прекарахме времето да се запознаем с каузите, чиито посланици ще бъдем.

Целта е Клубът на Легендите да помогне на отбора да бъде още по-близо до сърцето на града и да е още по-активен участник в социалния и обществен живот на общността!

Вярвам, че мога да пренеса опита, който ще натрупам с Клуба на Легендите в Щутгарт, и в България! Като погледна празните стадиони, смятам че българските клубове също имат нужда от подобни вдъхновяващи инициативи!”

Освен Краси сред основателите бяха Маурицио Гаудино, Ханзи Мюлер, Джоване Елбер, Гюнтер Шефер, Какау, Карлхайнц Фьорстер, Тимо Хилдебранд, Йоанис Аманатидис, Гуидо Бухвалд, Андреас Хинкел, Риан Адрион, Карл Алгьовер, Маркус Бабел, Дитер Хьонес.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар