Банки в САЩ фалират. Единствения начин да се измъкнат е валутен борд, който да ги върже към рублата…

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

При три (за сега) фалирали банки, да се занимаваш с дефектната играчка от Али Експрес, паднала в Черно море си е направо дебилизъм!

Предлагам 7 Оскара за това представление и в допълнение Христо Грозев в бонус.

Шв. франк, британски паунд, щат. долар – всичко върви нагоре спрямо лева днес.

И точно днес БНБ опровергава финансовото министерство, че заради бюджета може да се наложи промяна на курса лев-евро.

Вярно е, че служебните правителства на Радев всяват истерична паника за да си припишат какви геройства правят.

Но как да вярваш и на БНБ? Когато обясняваше със същата твърдост, че КТБ била стабилна и ликвидна. Тя може и да е била, но нарочно уплашиха хората с разни прокурорски акции и паника в медиите, да🇧🇬 “България е заплашена от фалит. Има сериозен проблем за поддържането на фискалната стабилност. Съществува риск за промяна на съществуващия курс на лева към еврото. За неопределено време се налага отлагане на присъединяването ни към еврозоната. Може да се наложи взимането на заем от МВФ, за да се спаси фискалната стабилност. Това ще наложи сериозни финансови рестиркции. В тази ситуация ще се стигне и до замразяване на доходите.” Това са само част от сериозните проблеми пред, които е изправена страната ни.

💬 Росица Велкова-Желева, Министър на финансите си теглят парите, изтеглиха ги, както сега в Щатите, и КТБ рухна.

Не знам що си мисля, че финансовото министерство прави точно това в момента – паника, хората да си обръщат парите в евро. Какво ще произтече от това, не се знае.

В същото време Silicon Valley Bank-SVB, най-голямата банка, която фалира в САЩ след финансовата криза от 2008 г. ,внезапно предизвика трус в щатската банкова система и борсови пазари.

Проблемите в SVB подчертават как кампанията на Федералния резерв на САЩ и други централни банки за борба с инфлацията разкрива уязвимостите на пазара.

Американските банки са загубили над 100 милиарда долара от стойността заради разпродажбите на фондовия пазар през последните два дни, а европейските банки са загубили още около 50 милиарда долара от стойността си, според изчисленията на “Ройтерс“.

Американските банки First Republic Bank и Western Alliance заявиха в петък, че тяхната ликвидност и депозити остават силни, с цел да успокоят инвеститорите, докато акциите им падат. Други като германската Commerzbank излязоха с необичайни изявления, за да успокоят инвеститорите.Много успешна санкционна политика!Не може да се отрече.

Имам само един въпрос към пишман парламентаристите.

Някой сетил ли се е да потърси мнението на Китай и Индия за това, че приемаме закон в нарушение на подписан И с тях международен договор.

За Бразилия, Етиопия и ЮАР даже не питам. Те са малки и незначителни държавици на г*за на географията (това е шега, вижте картата).

За Русия, Украйна и Беларус дори не питам.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар