“Банкомат за партии и роднини”: ГЕРБ-СДС поиска три оставки от Терзиев

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Продължаваме промяната превърнаха Столична община не само в бюро по труда, а в банкомат за партийното ръководство и роднини на ръководството. Настояваме за незабавни оставки на зам.-кметът по финанси Иван Василев, зам.-кметът по култура Яна Генова и директорът на “Гробищни паркове”. Това заяви общинският съветник Георги Георгиев на брифинг на групата на ГЕРБ-СДС в Столичният общински съвет (СОС). 

Той посочи, че за последните пет месеца екипът на кмета на София само по една от алинеите по Закона за обществените поръчки е заложил пряко конкурсна процедура за над 1,5 млн. лева.

Георгиев попита кметът на София в течение ли е с факта, че фирма, чийто собственик е съпругата на доскорошния регионален министър Андрей Цеков, е сключила договор с общината за консултантски услуги, подписан от зам.-кмета по финанси Иван Василев.

“Това ли политическия морал на г-н Терзиев? Не казваме, че е нарушен закона, но морално ли е това? Знаем само, че договорът е зад 10 хил. лева и не знаем неговия предмет”, добави Георгиев.

По думите му групата на ГЕРБ-СДС категорично се противопоставя на практиката с парите на данъкоплатци да се захранват висши партийни функционери и техните съпруги. Настояваме за незабавни действия от кмета на София Васил Терзиев, добави Георгиев.

При гробищата пък имало “двамата братя и златните гробища”, защото на 26 март зам.-кметът по култура сключва два директни договора. Единият е за наемане на техника за 45 хил. лв., вторият е с друга фирма за 15 хил. лв. Дни преди това в гробищата е назначен Мартин Недев Тодоров, чиито баща, брат и син са съдружници точно в тези две фирми. Очакваме незабавна реакция, каза Георгиев.

През изминалите месеци пък били сключени ин хаус процедури за над 10 млн. лв.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар