Бареков: Aз съм на страната на немните работници, няма да подкрепя транспортните олигарси

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Eвродепутатът Николай Бареков съзнателно не е участвал в гласуването в понеделник за пакет «Мобилност», обясни самият той в профила си във Фейсбук.
Бареков и още двама български евродепутати – Неджми Али и Светослав Малинов, не са участвали в гласуването, което предопредели пакетът да влезе в дневния ред на последното заседание на Европейския парламент. Само два гласа не стигнаха важната за българските фирми за превози тема да изпадне изобщо от дневния ред — 156 бяха гласовете «за», 154 — «против».
«Понеже умни журналисти ме питат: Натисна ли копчето и как го натисна. Отговарям. Днес (в понеделник) не участвах в гласуването ЗА бизнеса на транспортните олигарси и по този начин ПОДКРЕПЯМ по-добри условия за труд и по-високи доходи за българските работници», изразява позицията си Бареков във Фейсбук.
«Аз съм против робските условия на труд за българските шофьори на тежкотоварни камиони. Още преди години пръв от българите алармирах с позиция в пленарната зала на ЕП транспортните босове да подобрят условията на труд и заплащането на своите наемни работници.
Изпълних волята на моите избиратели, пратили ме в Брюксел, да работя за подобряването на техните доходи, социално положение и условия на труд», пише още той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар