Барниръбъла през 2013-та: Кога ще спрат измамите с водата?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тихомир Шолев, адвокат, бивш журналист от в.”Труд”, разказва във Фейсбук за негово любопитно откритие:

Разчиствайки стари вестници: “Кога ще спрат измамите…”

Ти да видиш, министър Дани какъв спец бил по проблемите на водата всякакви. И какъв е последователен в политическите си ангажименти😄.”

***

Автор на статията във вестник “24 часа” е настоящият правосъден министър Данаил Кирилов, който е представен като бивш шеф на кабинета вицепремиера Костадин Паскалев. Публикацията е от 2003 година.
В статията Кирилов коментира министерска заповед за забрана на поскъпването на водата. “Проблемите по ценообразуването на ВиК услугата не бива да се решават с едноличен акт, бил той и министерски”, пише той.

По думите му “тази услуга е публична и монополна и изисква постановяването на регулаторни правила и методики, както и създаването на държавно-обществен регулаторен орган, който да е максимално независим”. Освен това Кирилов допълва, че е необходимо и участието на общините в изчисляване таксата за водата.

Той пише още, че “потребителите могат да получат ефективна гаранция за цената и качеството на услугата, само когато обективно съществува инструмент, който да балансира социалния и инвестиционния елемент при ценообразуването, при сторг контрол върху разходите на оператора, калкулирани в цената на услугата”.

В заключение на статията Кирилова пише: “Трябва да се установи нормативно стабилен регламент за предоставяне на ВиК услугата. При положение, че всички проекти за това отдавна са готови, необяснимо е защо администрацията, вместо да предлага закони, подължава да се разпорежда с еднолични актове”.

Тогава на власт е било правителството на Симеон Сакскобургготски.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар