Батерията на iPhone 15 ще живее два пъти по-дълго спрямо тази на iPhone 14

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Оказва се, че батерията на iPhone 15 може да запази високи нива на капацитета си за два пъти по-дълъг период спрямо тази в iPhone 14. Това става ясно от официално изявление на Apple за сайта 9to5mac.com, в което се посочва, че добрата новина касае и четирите модела в серията iPhone 15.

Досега Apple твърдеше, че смартфоните им запазват над 80% от капацитета на батериите си след 500 пълни цикъла на презареждане. При iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max обаче компанията вече обещава два пъти повече цикли на презареждане. Това означава, че до 1000 презареждания няма да успеят да свалят капацитета на батерията в тези модели под 80 на сто. 

Според Apple тестовете включват зареждане и разреждане на батерията 1000 пъти при специфични обстоятелства, които представляват обичайни случаи на употреба. А подобренията идват благодарение на постоянни актуализации на компонентите на батериите и системите за управление на захранването.

Потребителите могат да проверят колко цикъла на презареждане са направили със своя iPhone 15 в Settings – General – About – Battery – Cycle Count. Капацитетът на батерията пък е достъпен в Settings – Battery – Battery Health & Charging. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар