Зеленски

Бахмут е Обкръжен! Руснаците Превзеха Красна гора, Парасковиевка и прекъснаха пътя Бахмут-Часов Яр. 12 хил. войници на ВСУ са в „Чувал“

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Главнокомандващият на ВСУ ген. Залужни поиска от Владимир Зеленски да разреши незабавното изтегляне на украинските сили от Бахмут. Според украински източници Залужни е казал на Зеленски, че украинската армия разполага с едва няколко часа да се изтегли от Бахмут след като преди час руснаците поставиха под огневи контрол и последната връзка на града – пътят Бахмут-Часов Яр.

 

Искането на Залужни към президента идва след три тактически успеха на руската армия днес в района, които буквално затвориха обръча около града. Ситуацията е такава, че в момента украинските войници могат да се измъкнат от обкръжения град единствено пеша през полето. За доставки на оръжие, мониции и свежи резерви не може да става и дума, тъй като магистралата към Часов Яр е подложена от руснаците на интензивен артилерийски обстрел.

Разпадането на украинската отбрана в района на Бахмут започна днес следобед след като с внезапен щурм силите на ЧВК „Вагнер“ превзеха две селища северно от града – Красная гора и Парасковиевка. По руски оценки в Бахмут все още се намират около 12 хил. украински войници от 45-те хиляди, които бяха допреди седмица там. Очевидно е че ВСУ са отписали града и в момента просто доиграват играта, поетапно изтегляйки войниците си.

След превземането на Красна гора и Параскеевка руските сили продължиха настъплението си пресичайки магистралата Бахмут-Славянск в малка гора между селата Орихово-Василовка и Берховка.

Отделно руската групировка, атакуваща Бахмут от юг взриви моста на главен път ТО504 между Бахмут и Константиновка над водния канал „Северски Донец – Донбас“, който се намира западно от село Ивановское (Красно). След което физически прекъснаха шосето на още две места.

Руската армия започва настъпление към Часов Яр. Обратното броене за Бахмут и Константиновка започна.

ВИЖ ВИДЕОТО: Западно от СЕЛО Ивановское (Красне) в ДНР с високоточен ракетен удар руските сили разрушиха автомобилния мост над канала Северски Донец-Донбас. Главен път ТО504 между Константиновка – Бахмут.

 

Връзката Константиновка-Бахмут е прекъсната. Частите на ЧВК „Вагнер“ заобиколиха селището Ивановское (Красное) и прекъснаха пътя Бахмут-Константиновка на още две места. Така пред вагнеровци се отвори оперативен простор да атакуват съседния град Часов Яр.

По последни данни Вагнер вече са в покрайнините на Часов Яр и обстрелват града със самолети и артилерия.

Руснаците не се изкушават да атакуват фронтално, а обграждат Бахмут от всички страни все по-плътно. ВСУ нямат резерви в района. Известно е че част от бахмутския гарнизон бе пренасочен на югозапад да защитава другата гореща точка Угледар.

Под контрола на руската артилерия попадна и последния път за отстъпление на украинците от града – това е пътят Бахмут-Часов Яр.

Руските войски контролират всички пътища, водещи към Бахмут. Градът е в оперативно обкръжение.

Съветникът на президента на ДНР – Ян Гагин току-що заяви, че руските части вече контролират всички пътища, водещи към Бахмут. Това означава, че руските войски напълно контролират логистиката на въоръжените сили на Украйна в това направление и на практика вече е започнала обсадата на Бахмут, въпреки, че украинските войници все още имат възможност да избягат от града пеш.

Гагин съобщава, че руските сили контролират и пътя към Часов Яр. Ето съобщението: 

Пътят е под нашия артилерийски контрол. Това не позволява на ВСУ да изпращат резерви и муниции към града, което сериозно усложнява неговата отбрана. По руски оценки в момента на територията на Бахмут има между 10 и 12 хил. украински войници и чуждестранни наемници.

РУСКИТЕ ВОЙСКИ НАВЛЯЗОХА ДЪЛБОКО В ГР. БАХМУТ:

В същото време от юг руските войски успяха да напреднат на дълбочина половин километър навътре в Бахмут. До днес сутринта бяха напреднали на около 250 м. След пробив в отбраната на ВСУ обаче днес следобед стана възможно да се постигне значително напредване към центъра на града.В момента руските сили са разположени на 2.5 км. от центъра на Бахмут, като северната част на града вече е напълно прочистена.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар