Бащата на битото дете в градина: Казваше, че вече ще слуша, защото леля Нели ще го затвори в тоалетната и ще го набие – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всички деца от ромски произход в детска градина “Фантазия” във Велинград са събрани в една група.

Именно за нея отговаряла дисциплинарно уволнената учителка, заснета да бие и скубе 5-годишно момче. Това обясни бащата на тормозеното дете Петър Томанов. И допълни, че няколко пъти е искал да премести момченцето в друга група, но не получавал съдействие от ръководството, предава NOVA.

“През последните два месеца не го пусках на градина поради няколко причини. Хигиената беше на много ниско ниво. Прибирал се е с пъпки заради ухапване от животинки. Храната беше една и съща – само филии и супи”, допълни Томанов.

И коментира, че детето му лично се е оплаквало от възпитателката. “Казваше, че вече ще слуша, защото иначе леля Нели ще го затвори в тоалетната и ще го набие. То е по-палаво, заспива трудно”, поясни бащата.

По думите му има още две малтретирани деца от същата група в детската градина. Районният прокурор в Пазарджик Радослав Бакърджиев твърди, че до момента не е имало сигнали за насилие от конкретното учебно заведение. И поясни, че разделянето на децата според произхода им е недопустимо.

Относно състоянието на сградата Бакърджиев обясни следното: “Сградният фонд доста стар, но вътре е правен скорошен ремонт. Откъм битови условия се полагат грижи от страна на общината”.

По думите му обвинената възпитателка може да получи наказание затвор до 3 години. 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар