Бащата на държаните в плен деца лъгал полицията, че ходят на училище

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бащата на трите деца, които с години били държани като заложници от собствените си родители, лъгал полицията, че трите сестри посещават училище. Мъжът казал това на кварталния полицай в „Люлин”, след като общинските власти забелязали, че момичетата не са ходили нито на детска градина, нито на училище. Това обясниха пред камерата на „Здравей, България” експерти от общината, чието задължение е да „връща” в класната стая изпаднали от образователната система деца.

Последните им посещения на адреса на семейството били в края на октомври и началото на ноември. Тогава обаче никой не отворил врата на апартамента, между чиито стени трите сестри – на 13, 14 и 18 г., на практика са прекарали целия си живот. Съседите пък казали на общинарите, че не познават такива деца.

Експертите от Община “Люлин” изразиха мнение, че отговорността за това децата да ходят на училище е изцяло на родителите, а близките им трябва да подават сигнали при съмнения за нещо нередно.

В случая със сестрите, държани под ключ, помощ опитва да им окаже техният дядо. Той разказва зловещата история на семейството на дъщеря си пред камерата на „Съдебен спор”. Веднага след това мъжът изчезва. Намерен беше убит преди два дни. За престъплението са обвинени родителите на внучките му.

Когато се вижда, че родителят е изпаднал в трудно положение, социалните трябва да влязат в дома и да се опитат да помогнат”, коментира казуса детският психолог Младен Владимиров.

Той не скри възмущението си от факта, че телевизионен екип успява да разговаря с проблемното семейство от „Люлин”, а „хора с десетилетия експертиза не са могли”.

При човешките съдби два минуса не правят плюс, както е в математиката”, коментира още Владимиров.

Депутатът от „Обединените патриоти” Милен Михов пък заяви, че партията му иска обществен дебат по темата за връщането на децата в училище.

Ако спираш децата си от образование, ги лишаваш от бъдещето им. Това е кражба на щастие”, заяви Михов.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар