Бащата на Лена Бориславова е милионер! Кой е Здравко Ананиев? – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кризата не е застигнала бащата на Лена Бориславова. Здравко Ананиев, който е столичен бизнесмен, вече може да се хвали с титлата “милионер”. Справка с последния финансов отчет за 2021 г. на една от фирмите му показва, че приходите му възлизат на стойност 902 хиляди лева. Той е собственик на две изцяло негови дружества – “МЛ-92” ЕООД и “МЛ-98” ЕООД, чиито заглавия са съставени от инициалите на имената на двете му щерки Лена и Маргарита. И двете са регистрирани на територията на София, пише вестник Ретро.Първата фирма “МЛ-92” е докарала приходи от близо милион на шефа си през 2021 г. В същата година и дъщеря му Лена влиза ударно в политиката и заема поста началник на политическия кабинет на тогавашния премиер Кирил Петков, ставайки негов говорител и говорител на правителството. Въпросната фирма се занимава с търговия с различни медицински консумативи, а офисът се намира на столичната ул. “Георг Вашингтон”. Другата фирма на бащата на Лена – “МЛ-98”, развива подобна дейност.


Таткото на Бориславова е съдружник и в известен софийски дентален център, който предлага услуги като рентгенова и образна диагностика, извънболнично дентално лечение, консултации и редица други. Здравко участва още и в управлението на медико-диагностична лаборатория на територията на град Сливен с още трима души, от която получава допълнителни финансови инжекции.
Лена Бориславова упорито се опитва да крие семейството си от общественото любопитство, насочено към нея и личния ѝ живот в последно време. Единственият човек от фамилията, с когото се показва публично, е нейната по-малка сестра Маргарита. Тя е завършила медицина и работи като лекар в болница в покрайнините на френската столица Париж. Майка им пък е експерт по човешки ресурси и също предпочита анонимността.

Впечатление прави, че никой от семейството на Бориславова не взема отношение по повод скандалите, които непрестанно бушуват покрай нея. Роднините ѝ не си позволяват да я бранят от нападките и слуховете, в които е забъркано името ѝ, не коментират и личния ѝ живот. Още след като завършила гимназия, тя напуснала дома на родителите си и станала самостоятелна. Детството ѝ е преминало в квартал “Обеля”, където навремето бил семейният им дом. Сега Лена е свила гнездо заедно с годеника си Мирослав Иванов, с когото са двойка от 9 години. Преди броени дни в кулоарите на парламента той сподели пред журналистката Соня Колтуклиева за ПИК, че заедно с Бориславова вече имали планове за сватба.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар