Бащата на убития в Лозен Иво Колев: Задържаният е използвал сина ми като банкомат

Бащата на убития в Лозен Иво Колев: Обвиняемият е използвал сина ми като банкомат

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

40 дни след двойното убийство в софийското село Лозен близки на жертвите се събраха на протест, почитайки паметта на Яна Велинова и Иво Колев и напомняйки на институциите, че очакват справедливост.

Малко след 18:00 часа хората блокираха движението на Южната дъга на Околовръстния път при входа на селото за автомобил и за автобуси от градския транспорт. Събралите се казаха, че се страхуват, че ако обвиняемият Чавдар Бояджиев бъде пуснат на свобода, ще извърши нови престъпления.Преди няколко дни майката на убития Иво изпрати писмо до медиите, в което призова двата човешки живота да не останат само поредните числа в черната статистика на МВР. Сред исканията на близките са бързи и справедливи присъди за извършителите на подобни тежки престъпления.


Родителите на 26-годишния Иво Колев, който е убит с осем куршума, също бяха на място, за да настояват за справедливост.

“След като е убил трима, може да убие колкото си иска. Той вече е свикнал с това. Справедливост при три смъртни случая! Трябват Крумовите закони. Ако искам някаква присъда, бих го осъдила на доживотна без право на замяна. Няма бивш наркоман, няма бивш убиец”, каза пред журналисти майката Дора Георгиева.

Бащата Тенчо Колев коментира: “Да пръснеш с осем куршума един човек…! Не бих го допуснал. Ловджиите стрелят по два пъти, а той един пълнител да изпразни по сина ми”. 

“Чавдар е използвал сина ми като банкомат, услужвал му е с пари, с труд, с резервни части, с какво ли не. Чавдар е искал 15 000 лева, още отгоре, като не е върнал 10 000 лева. След като го е убил, е ползвал неговата карта за банкомат, това е пълно безобразие”, добави бащата Колев пред bTV.

В хода на разследването стана ясно, че Чавдар Бояджиев е обвинен за убийството на още едно младо момиче от селото, но заради пропуски в разследването е бил освободен с мярка подписка, тъй като не била проверена версията за умисъл.

В момента обвиняемият Чавдар Бояджив е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение – “задържане под стража”. Той сам поиска да остане там и не обжалва мярката си, тъй като заяви, че се притеснява за своята безопасност.

34-годишният Чавдар Бояджиев е обвиняем за убийствата на 18-годишната ученичка от столично училище и 27-годишния Иво Колев, извършени на 3 и 4 август край софийското село Лозен. И двете жертви бяха обявени за издирване от близките им след изчезването им. В хода на разследването стана ясно, че мъжът е направил пълни самопризнания, а при задържането му – у него е открит пистолет със заличени номера, както и дебитна карта на една от жертвите. Изчакват се множество назначени експертизи за прецизиране на обвинението. 


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар