Баща влезе в пререкание и удари медицинска сестра

Баща влезе в пререкание и удари медицинска сестра

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Отново агресия към медицинско лице. Поредният случай на насилие този път е от Спешното отделение на врачанската многопрофилна болница.

До конфликта се стигнало, след като баща на 8-годишно дете, което по думите му е било с много висока температура, не открил медицинското лице на регистратурата. В продължение на 15 минути той звънял на звънеца на отделението, но никой не реагирал, съобщи bTV.Впоследствие се стигнало до пререкание и мъжът ударил медицинската сестра. Тя пък заяви пред телевизията, че е помагала на колегите си за три много тежки случая, а детето, заради което е възникнал конфликтът, не е било в спешно състояние.


 

“Интересно ми е рецепционистката каква работа има в шокова зала. На петата минути излиза тази, която е на рецепцията, понеже вече звъним настоятелно. И започва да вика: Какво си се развилнял, бе? Викам ѝ: Има дете за хоспитализация. А тя ми отговаря: Ще го хоспитализирам, ако искам. Да, точно така ми отговаря – има свидетели. Започна да се държи арогантно. Право в лицето ми се завря и аз не знам как съм реагирал. Възможно е да съм я ударил”, разказва бащата.

 

“Все пак регистраторката също е медицинско лице и се случва да помага в обработката на пациентите. Понякога един прави ЕКГ, друг взима кръв за изследване, а трети слага катетър. Не е оправдано, колкото и да си афектиран, не е оправдано”, категорична е д-р Теодора Генова, дежурен лекар.

 

Медицинската сестра, която отказа да застане пред камерата на bTV, няма обяснение за агресията на бащата. Тя заяви обаче, че ще търси правата си по съдебен ред.

 

Инцидентът е заснет от видеокамерата, която е поставена в коридора пред Спешното отделение. В момента случаят на насилие се разследва от органите на реда.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар