Баща, убил бебето си с юмруци в Старозагорско, може да лежи в затвора 20 години

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Окръжната прокуратура в Стара Загора е предала на съд мъж, обвиняем за убийство на едномесечното си бебе. 

Според обвинението на 31 август м.г. в старозагорското село Хрищени 32-годишният Г.И. умишлено е умъртвил родния си син. Деянието е квалифицирано като престъпление спрямо човек в безпомощно състояние, извършено е с особена жестокост и представлява опасен рецидив, съобщиха от прокуратурата.Оттам твърдят, че обвиняемият е извършил престъплението, след като няколко поредни дни е бил под влиянието на алкохол и наркотици.


Мъжът дал алкохол и на бебето – с цел да го упои, защото бил подразнен, че плаче. Детето продължило да плаче и бащата му нанесъл множество удари с юмрук и го хвърлил на земята. Детето е починало в резултат на причинена тежка черепно-мозъчна травма.

„В двумесечен срок предстои да бъде насрочена дата за разглеждане на делото за това тежко престъпление“, каза пред БТА говорителят на Окръжната прокуратура в Стара Загора прокурор Георги Видев. Той допълни, че в деня след извършване на деянието мъжът е задържан и му е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Прокурорът допълни, че престъплението е квалифицирано по чл. 116 от Наказателния кодекс. „За това деяние законът предвижда три възможни наказания – доживотен затвор, доживотен затвор без право на замяна или лишаване от свобода от 15 до 20 години“, разясни още Видев.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар