ББ заповяда: Да се опростят дълговете на всички роми. Идат избори и ще ни трябват!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Предложение за отпадане на борчове в размер на 1,6 млн. лева от общински наематели ще направят от „Жилфонд”.

Директорът на предприятието Минко Кафтански назначен от Герб, ще поиска от местния парламент да опрости дългове на нередовните квартиранти заради големите загуби в активите на ОП-то.

Общите дългове,които са натрупали преди всичко жителите на квартал Столипиново, са близо 3 млн. лева, а над половината сума са лихви за просрочени наеми. Минко Кафтански обясни, че част от борчовете са от хора, които не живеят вече в общински жилища – починали хора, напуснали или изведени от там пловдивчани.

Според директора на „Жилфонд” тези пари са несъбираеми и те тежат на общинското предприятие.

По думите му, те правил всичко по силите си да съберат тези пари – служители постоянно обикаляли жилищата, предлагали споразумения за разсрочено плащане и пускали доброволни покани.

Резултатите обаче били почти същите, а дълговете се трупали. Спорно е да се каже дали и опростяването на лихвите би стимулирало хората да си платят главниците, които са трупали през година, но все пак щяло да бъде някакъв стимул.

„Жилфонд” управлява над 3300 апартамента, като половината от тях са в „Столипиново”, а има такива и в Шекер махала. Наемите на общинските жилища са 1/3 от пазарните цени, които са в Пловдив, а често за 3-стаен апартамент се плащат около 100-ина лева. Решението дали да се опростят парите трябва да бъде взето от Общинския съвет.

източник: https://bulbg.blogspot.com/2019/02/16_20.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар