Бг лекар от Берн: Здравният министър изнася неверни цифри предизборно – Здраве

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Само 800 000 в България са получили първата доза на ваксината, истински готови с пълния цикъл на ваксинация са 200 000″, заяви началникът на лабораторията по инфекции на мозъка в Берн д-р Аспарух Илиев пред Bulgaria ON AIR.

 

Д-р Илиев призова да се подхожда малко по-сериозно и да не се използва пандемията като тема за обещания, които после не могат да бъдат изпълнени.

“Ваксинирането трябва да е свързано с максимално строги мерки за намаляване на заболеваемостта”, добави той.

 

“Това, което видяхме като поведение на управляващите кризата в България, беше настигащо, а не проактивно. Случваха се събития, хората боледуваха. Обещанието за бързото сваляне на маските, без да е обяснено на хората защо и как се прави, крие рискове”, допълни д-р Илиев пред водещия Мирослав Димитров.

Според него, ако не успеем да ваксинираме достатъчно хора и не бъдем предпазливи, ни очаква една по-тежка зима от изминалата.

 

Той добави, че имунитетът от прекарването на болестта не е толкова добър, колкото този от ваксината.

 

“Изследванията показват, че след прекарване на Ковид-19 имаме възпалителна реакция, която засяга и мозъчните структури. Много от пациентите се оплакват от липса на концентрация. Нашият мозък също е засегнат от вируса. Когато имаме ваксина, тези ефекти ги няма”, обясни специалистът.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар