Бг службите “проспаха” Орце във Варна

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вчера в Северна Македония бе арестувана шефката на Специализираната прокуратура Катица Янева по искане на държавната прокуратура по аферата Рекет.

В аферата Рекет лъсна, че македонският олигарх Орце Камчев, който е разследван за пране на пари, злоупотреба с власт и участие в организирана престъпна група, е бил рекетиран от двама души Боян Йовановски – Боки 13 и Зоран Милевски – Зоки Кичеец.

Те му поискали 8 млн. евро, за да спре разследването срещу него. Камчев дал 1.5 млн. евро в брой на двамата. В изтеклите записи покрай аферата, Йовановски и Милевски твърдят, че ще уредят въпроса на Камчев с помощта на шефката на Специализираната прокуратура Катица Янева. Йордан /Орце/ Камчев беше предложен за почетен консул на България в Македония, но тамошните власти се възпротивиха. А нашите власти тихомълком се изсулиха и отеглиха кандидатурата му.

Пълно безумие бе българските власти да издигат Орце Камчев за почетен консул, след като той е разследван от Специализираната прокуратура в Скопие за корупция и пране на пари.

Което само доказва, че в Бълария или няма изобщо спец.служби или са напълно пробити в полза не нечии интереси. В същото време, докато българските власти залагат на Орце Камчев, в Македониая разследват дали компаниите Орка спорт и Орка текстил, част от Орка холдинг, създадени още от бащата на Орце – покойния вече Илия Камчев, не са фалирани умишлено, за да се укрият данъци, а през офшорни компании в Швейцария средствата върнати обратно в Северна Македония.

Пред Свободна Европа  българските служби заявяват, че следят случая с Камчев, но официалният отговор от ДАНС бил: “Без коментар”. И понеже българските служби следели случая с Орце Камчев, АФЕРА е длъжна да информира същите тия спец.служби, че докато те следят случая, а в Северна Македония кипи аферата Рекет, Орце Камчев си почива в пълна кондиция на яхта във … варненското пристанище! Хубаво е българските спец. служби да се сетят да проверят на кого е яхтата – лична ли на Орце Камчев, или на фирмата му Орка холдинг. Още по-хубаво е да проверят и Морска администрация наясно ли е с акостиралата яхта, знае ли, не знае ли, и знаят ли изобщо, и ако не – защо българските спец.служби отново се правят, че са за … лимонада…
Източник: Afera.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар