БДЖ: Всички отговорни за инцидента с влака ще бъдат дисциплинарно наказани – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Локомотивният машинист ще бъде отстранен от работа до приключване на разследването и на всички лица отговорни за случилото се ще им бъде наложено дисциплинарно наказание”, заяви в “Денят започва” по БНТ инж. Венцислав Славков – управител на БДЖ. Той даде повече информация за случилия се инцидент през изминалия ден.

“При придвижване на маневрен състав от първи коловоз върху състава на бързия влак за Пловдив – Димитровград последва удар на маневрения локомотив върху последния вагон на бързия влак”, заяви управителят на БДЖ.

“Поради ненавременни действия на локомотивния машинист последва удар в последния вагон на бързия влак. По данни на самия локомотивен машинист му е прилошало и не е могъл навреме да реагира със спирачката на локомотива”.

Той посочи, че повечето пострадали са служители на БДЖ – маневриста, маневрения стрелочник и служители на БДЖ от почистването.

“Инцидентът в случая няма общо с повредите, получили се с централизациите на Централна гара”, допълни инж. Венцислав Славков.

В момента се провеждат две разследвания – от органите на реда, както и вътрешно разследване.

“Може да сте сигурни, че всички, които работят в железницата минава всякакви тестове и всякакви профилактики. Така, че хващам се за коментар от вчерашния ден, че “железницата не е за аматьори”, каза Марио Нинов – главен експерт в КТ “Подкрепа”.

Той допълни, че въпросът е какво не се е направило, за да не се стигне до този инцидент.

“Всеки може да попадне в такава ситуация дори когато шофира автомобил да му стане лошо и да му прилошее. Въпросът е какво може да се направи така, че техниката и съоръженията да предотвратяват такива работи”.

“Тоталната неангажираност на държавата в последните 30 години, крещящото недофинансиране на сектора води точно до такива случаи”, заяви главният експерт в КТ “Подкрепа”.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар