осиране Бойко бдж

БДЖ Гейт: Защо ремонтираме за 137 млн.лв., вместо за 17 млн.лв. локомотивите Сименс?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Частният жп завод Експрес Сервиз е предложил на БДЖ да извършва поддръжка и ремонт на дизеловите мотриси Сименс в продължение на 5 години срещу 17 милиона лева.

Компанията обаче е отстранена, а търгът е обявен с бюджет от 137 милиона лева или НАД 7 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПАРИ. Това обяви управителят на русенското предприятие Цветелин Колев пред Офнюз.

Според него, въпреки че в поръчката освен 22-те дизелови мотриси Дезиро са включени и още 22 електрически, то бюджетът на обществената поръчка е оскъпен многократно и напълно нереален.

Ще добавим от себе си очевидното: или пък някой ще гушне 85% комисионна от уж фалиралото БДЖ!

От частния жп завод и от дъщерното предприятие на БДЖ – БДЖ Кончар обвиниха държавните железници в серия от нагласени обществени поръчки, които облагодетелстват компанията Жп Тракция.

Това дружество се появи неотдавна на пазара, светкавично получи лиценз от Изпълнителна агенция Железопътна администрация и започна да печели ударно обществените поръчки на БДЖ, без да има персонал и техника, ако се вярва на Колев, цитиран от Офнюз.

“Поръчката е абсурдна. От една страна БДЖ-Пътнически превози е възложител, но също така е записано, че държавната компания ще извърши сама повече от 80 процента от дейността по ремонтите. За изпълнителя остава само да пише фактури и да ги праща на БДЖ”, каза Цветелин Колев.

19min


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар