Бебето, което в понеделник беше транспортирано със самолет “Спартан” ще бъде спасен – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Бебето, което в понеделник беше транспортирано със самолет “Спартан” от Варна до София, е на изкуствена вентилация, в много тежко състояние”, каза пред журналисти д-р Радка Масларска от Клиниката по неонатология в болница “Токуда”, където детето беше прието за лечение.

То е транспортирано до София, тъй като се налага мултидисциплинарно диагностично уточняване, обясни лекарят.По думите ѝ при раждането на бебето са настъпили усложнения. Днес е направено изследване с ядрено-магнитен резонанс за оценка на състоянието му. Предстоят допълнителни диагностични процедури.


“Животът на детето ще бъде спасен”, категорична е д-р Масларска.

“Предизвикателствата пред нас са свързани с възможностите да възстановим всички негови жизнени функции по най-добрия начин и детето да бъде изписано от болницата”, каза още тя.

По думите на медицинското лице, майката на детето ще остане с него в болницата.

“От подобни усложнения има риск при 5% от новородените деца”, уточни неонатологът.

“Във Варна са помогнали на детето до етапа, до който трябва да се спаси неговият живот, но по отношение на диагностичните процедури, които трябва да се направят, е необходима болница, в която се прилага мултидисциплинарен подход”, каза още д-р Масларска.

Тя благодари на екипите на министерствата на здравеопазването и на отбраната за организацията на транспортирането на бебето и изрази надежда България да има възможност да предоставя такъв транспорт за всички нуждаещи се деца.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар