Бедственото положение във Варна остава. В Добрич ситуацията се нормализира

Бедственото положение във Варна остава. В Добрич ситуацията се нормализира

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бедственото положение във Варна остава в сила до второ нареждане. Това реши кризисният щаб във връзка с множеството щети в града и продължаващата работа на аварийните екипи, съобщават от Община Варна.

„Въпреки неуморната работа на аварийните екипи и огромния обем работа, свършен през вчерашния ден, градът все още се възстановява. Много улици са засипани с дървета и клони, има сериозни щети, които се отстраняват. На места в общината продължава да няма електричество“ заяви кметът на Варна Благомир Коцев.По време на последното извънредно заседание за днешния ден стана ясно, че занятия няма да бъдат проведени в детска градина „Ран Босилек“ в село Константиново, тъй като не е отстранена аварията по електропреносната мрежа.


Нормализира се обстановката в област Добрич. Остава затворен за движение единствено пътят Добрич – Варна. Късно снощи е възстановено движението по направлението Добрич – Генерал Тошево, информират от Областно пътно управление. Ще продължи разчистването на клони и дървета от пътните платна. Ще се работи и по разчистване на републиканската третокласна пътна мрежа.

Екипите на „Електроразпределение Север“ продължат работа по възстановяване на електрозахранването. Все още има 54 села на територията на областта, които са без ток.

От „Водоснабдяване и канализация – Добрич“ са отстранили по-голяма част от авариите по помпените станции, съобщават от Областна администрация.

Служителите на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ са отреагирали на 124 сигнала за паднали дървета на различни места в областта и са оказали техническа помощ в три случая, след тежката метеорологична обстановка в събота вечер.

Източници: БТА, Фокус


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар