Бездствено положение в Суворово. Няма ток, паднали стълбове, преспи сняг от над 2 метра

Бедствено положение в редица общини в страната. Разградска област – цялата. Училища и детски градини няма да работят. ОБЗОР

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Заради тежката метеорологична обстановка, бедствено положение беше обявено в редица населени места в страната.

ОБЗОР:

В област Варна бедствено положение е обявено на територията на община Вълчи дол тази сутрин до овладяването на ситуацията, обяви кметът на общината. В понеделник е обявен неучебен ден. По информация на Областната администрация във Варна в общината има 21 населени места без електрозахранване. По данни от общината има и нарушено водоснабдяване на много места.

Усложнена остава обстановката и на територията на община Аксаково, съобщава кметът Атанас Стоилов. В девет населени места достъпът е невъзможен. Това са селата Радево, Ботево, Зорница, Засмяно, Любен Каравелово, Водица, Новаково. В Генерал Кантарджиево може да се влезе от долния път. В 13 села са без електрозахранване, а частично без ток са райони в град Аксаково. Пред кметството в Игнатиево две паднали дървета са съборили електропровод с високо напрежение.

Всички села в община Провадия са без електрозахранване, ток има само в Бързица, информира кметът Димо Димов. Всички пътища там са заснежени, но проходими. Има паднали дървета, които се разчистват с общинска техника.

В област Габрово бедствено положение беше обявено на територията на община Трявна, съобщиха във Фейсбук страницата си от Общината. Бедственото положение е обявено след извънредно заседание на общинския оперативен щаб по-рано днес с всички ангажирани звена относно зимното поддържане, посочват от администрацията.

Въпреки неспиращата денонощна работа на ръководството на община Трявна и координиране действията с мобилизираните екипи на Дружеството по Закона за задълженията идоговорите „Зимно поддържане“, Районното управление на МВР – Трявна, Областното пътно управление – Габрово, пътен кантон – Трявна, Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Трявна, ВиК- Трявна и електроразпределително дружество „Енерго Про“, към момента обстановката остава усложнена с продължаващ снеговалеж.

В област Добрич бедствено положение е обявено в община Крушари със заповед на кмета Илхан Мюстеджеб, публикувана на сайта на общината.

В заповедта е посочено, че поради изключително тежката зимна обстановка, обилния снеговалеж и достатъчно данни, получени от средствата за масова информация за обявяване на бедствено положение в много области и затваряне за движение на моторните превозни средства на третокласни пътища в област Добрич, кметът обявява бедствено положение. С това се забранява движението на автомобили по всички пътища в общината и се преустановява работата на детските градини и училищата.

Бедствено положение беше обявено в област Разград заради усложнената зимна обстановка, съобщи за БТА главният експерт в областната администрация Николай Атанасов. То е обявено със заповед на областния управител Владимир Димитров поради продължителния интензивен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания, както и заради затворената републиканска и общинска мрежа в цялата област. Срокът за действието му е три дни, до 10:30 ч. на 29 ноември.

Над сто са към момента населените места в областта без електроснабдяване. Има и много паднали дървета по републиканската и общинска пътна мрежа, както и по улиците в населените места в региона, каза Атанасов. По думите му е създадена организация за отстраняването и премахването на дърветата съвместно с общинските администрации и екипите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Заради бедственото положение училищата в областта ще останат затворени.

Обявено беше бедствено положение в община Силистра, съобщиха от местната администрация. Решението за това е взето след заседание на Общинския кризисен щаб, председателстван от кмета Александър Сабанов.

Утрешният ден е обявен за неучебен за всички училища в общината. Детските градини и ясли ще работят нормално. В общините Дулово, Тутракан и Кайнарджа училищата ще останат затворени утре. Във всички общини има населени места без ток и вода.

В област Шумен, без град Шумен беше обявено бедствено положение със заповед на областния управител проф. Добромир Добрев. Заповедта е за следващите 24 часа, съобщиха от областната администрация.

Обстановката на територията на цялата област Шумен е тежка. Екипите на всички ангажирани институции продължават работата по възстановяване на авариите по електропреносната мрежа, разчистване на пътища, паднали дървета и клони. Пуснато е резервното захранване към подстанция 1300 и се очаква водоподаването към град Шумен да бъде възстановено. Екипите от горските стопанства на Североизточното държавно предприятие са на терен и работят за отстраняване на дървета и клони от пътищата в региона.

По-рано през деня бедствено положение беше обявено в девет общини на територията на област Шумен – Каолиново, Нови пазар, Каспичан, Никола Козлево, Венец, Хитрино, Смядово, Велики Преслав и Върбица.

Източник: БТА

ВСИЧКИ НОВИНИ ПО ТЕМАТА С ОЧАКВАНОТО ЛОШО ВРЕМЕ:

Над 100 населени места в Габровско са без ток

Васил Терзиев: Над 1000 сигнала за паднали дървета в София

Снегът в София стигна до 35 см. Прекъсване на тока в редица райони. Над 100 сигнала за паднали клони и дървета

Област Добрич е затворена за коли над 12,5 т. Междуградските автобуси са спрени. Без ток е община Крушари. Летище Варна отмени полети

Проходите „Шипка“ и „Хаинбоаз“ са затворени за всички МПС. Ограниченията по останалите маршрути

Meteo Bulgaria: Окото на циклона ще мине край Варна. Нощта ще е тежка и рискова! Сутринта вятърът ще е буреносен

Много закъсали автомобили на „Петрохан“. Снеговалежът в област Монтана спря

Тирове закъсаха в поледици до Монтанско

Ограничиха движението на тежкотоварни превозни средства през Троянския проход

Червен код за 6 области. Възможни са значителни смущения в наземния, релсовия и въздушния транспорт

Терзиев увери, че София е готова за снега. Варна, също. АПИ: Подгответе колите за зимата


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар