Бедствията през 2016 г. нанесли със 170% повече щети

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

2016 г. е била с близо 170% по-катастрофална от 2015 г. Поне що се отнася за финансовото измерение на нанесените щети от природни и техногенни бедствия. За ликвидирането на последиците от тях през настоящата година ще трябва да бъдат изхарчени 158 млрд. долара, изчисляват специалистите на швейцарската презастрахователна компания Swiss Re. За сравнение бедствията през 2015 г. са оценени на 94 млрд. долара, предаде БГНЕС.

Компанията отбелязва, че по-голямата част от щетите – 150 млирд. долара, са нанесени от стихийни бедствия. Най-разрушителните са земетресенията в Япония от април тази година. Едно от тях беше с магнитуд над 7 по Рихтер. Тогава в префектура Кумамото напълно или частично бяха разрушени над 30 000 домове, а общите икономически щети достигнаха 20 милиарда долара.

Сред най-разрушителните природни катаклизми е и земетресението в Италия, наводненията в САЩ, Европа и Азия, ураганът “Матю” в САЩ, големите горски пожари в Канада. Около 10 000 души са загинали в резултат на бедствията.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар