Безочлива герберска лъжа на МВнР за позицията на американските сенатори за корупцията в България

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев излъга на пресконференция пред журналисти в партийната централа на ГЕРБ, че позицията на двама американски сенатори за състоянието на корупцията в България не е официална, а лично мнение.

 

“Това е една разпечатка, която направихме от официалната страница на Сената. Тук позиция на сенатори, официална, изразена чрез институцията не открихме. Това е самото изявление, направено от личен профил.

То не ангажира Сената, не ангажира институцията, не ангажира по никакъв начин официално изразено мнение или становище от американската държава или неин отговор”, каза Георг Георгиев.

Твърденията на Георгиев обаче са лъжа, тъй като на сайта на Комисията по външна политика към Сената на САЩ е публикувана обща позиция, подписана от председателя на комисията Боб Менендес (демократ от Ню Джърси) и най-старшия републиканец в комисията – Джим Риш от Айдахо. Освен това обръщението може да бъде открито и на сайта на Посолството на САЩ в България, пише “Сега”.

Докато Георг Георгиев обвини президента, че борави с лъжи, в случая с острата критика от Щатите. “Президентът Радев лъже изключително брутално и безцеремонно”, изригна зам.-министърът. Той обвини Радев, че се е включил в предизборната надпревара за парламента. “Тук интересният въпрос е на чия страна той вдигна юмрука, удари рамо и се впусна в борбата – дали на БСП, дали на Отрови се, извинявайте, Изправи се.БГ, дали на хора, на които симпатизира, намиращи се зад граница, в топлите страни”, опита се да прозвучи язвително Георгиев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар