Безпилотните автомобили на Google вече са част от новата компания Waymo

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проектът с безпилотните автомобили на Google беше отделен в нова компания на име Waymo, която ще действа като независима под шапката на Alphabet. Целта на Waymo ще бъде да пренесе технологията от центровете за проучвания и разработки в носещ приходи бизнес. 

Waymo (идва от “a new way forward in mobility”) се оглавява от Джон Кравчик, който допреди това е ръководил бизнеса на Hyunday в Северна Америка. В екипа му влиза и бивш кадър на Airbnb и TripAdvisor, което подсказва вече комерсиалния профил на новата компания, пише TechCrunch. 

Интересно е, че Waymo няма амбиции да прави “по-добри автомобили”, а “по-добри шофьори”. С това новият главен изпълнителен директор на бизнеса със самоуправляващи се автомобили в Alphabet иска да каже, че компанията е отворена за партньорства с традиционните автомобилни компании, за които би могла да предоставя своето решение за безпилотно управление. 

Кравчик вижда бъдещето на Waymo още в споделеното пътуване, в транспорта и логистиката, в личното ползване и други сфери. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар