Безпрецедентната серия от разкрития за корупция може да промени изхода от предсрочните парламентарни избори в България

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Безпрецедентната серия от разкрития за корупция може да промени изхода от предсрочните парламентарни избори в България.

Всеки ден има нов скандал: оттеглянето на Бойко Борисов от властта, който в продължение на 10 години беше силният човек в страната, отвори кутията на Пандора. Това се казва в репортаж на Агенция Франс прес от София, цитиран от БГНЕС.

Въпреки че спечели парламентарните избори на 4 април, Борисов не успя да състави правителство. Служебният кабинет, който дойде на негово място, започна да осветлява случилото се в страната, една година след масовите протести срещу корупцията, разтърсили София.

 

„Ужасен съм от мащаба“ на лошите практики, заяви в неделя новият министър-председател Стефан Янев по общественото радио. „Не очаквах, че ще бъде толкова драматично“, каза той, оплаквайки се от „опитите за саботаж“ от страна на администрацията.

 

В един от случаите служителите отказват да предоставят исканата информация, в друг не могат да бъдат намерени или изведнъж си вземат отпуск по болест, за да не се налага да отговарят за действията си. И това на най-високо ниво: високопоставени служители на агенциите за национална сигурност или на Българската банка за развитие, например, отказаха да сътрудничат.

 

Зад това анализаторът Евгений Дайнов вижда ръката на Борисов, който, според думите му, е създал „паралелна власт“, която да възпрепятства усилията на сегашното правителство.

Източник: frognews

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар