Без мащабни улични тържества и концерти светът посрещна 2021 година – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Светът посрещна 2021-а година традиционно с фойерверки и надежда за промяна към по-добро. Уличните тържества и концерти почти навсякъде бяха отменени. В повечето държави са в сила строги ограничения заради коронавируса.

Тайван беше една от първите държави в Азия, която посрещна 2021-а с екстравагантни фойерверки над Тайпе. 5-минутното шоу на тема “Любов” беше посветено на медиците на първа линия.

Заради факта, че Русия се разпростира на 11 часови зони, милиони нейни жители посрещнаха Новата година много преди часовникът да отброи 12 удара над мъгливата Москва. Червеният площад със знаковите кубета на катедралата “Свети Василий Блажени”, остана празен. 

Докато новата година настъпваше към Западна Европа, Берлин освети в нейна чест Бранденбургската врата, но забрани празненствата. Още по на запад, спектакълът Brexit, който заради часовата разлика съвпадна с настъпването на 2021-а в континентална Европа, беше почетен със звъна на Биг Бен, но без светлинно шоу в небето над Лондон.

Ню Йорк посрещна новата година така, както и предишната – но с една голяма разлика. Кристалната топка на “Таймс скуеър” традиционно беше издигната преди полунощ, но обичайното многохилядно множество липсваше. 

Мегаполисът забрани тържествата на площада за първи път от 1904-та година насам, а милиони хора ги гледаха онлайн и по телевизията. На “Таймс Скуеър” бяха поканени да присъстват малък брой служители на първа линия, с което беше почетен приносът им в борбата срещу пандемията.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар