Без “Мутри вън!”: Шестата сила в парламента се преименува – “Изправи се БГ! Ние идваме!”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Мутри вън!” отпада от името на шестата по големина парламентарна група в Народното събрание и нейното име вече ще бъде “Изправи се БГ! Ние идваме!“. Това обявиха на брифинг Мая Манолова и Николай Хаджигенов. По-рано днес други от лидерите в коалицията – Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от “Отровното трио”, съобщиха, че създават ново НПО под името “Ние идваме”.

“Избрахме ръководство, но ще бъда председател на парламентарната група. Николай Хаджигенов ще бъде заместник-председател. Избрахме и двама секретари, препотвърдихме приоритетите, които бяхме поставили в 45-ия парламент, изгонване на мутрите от властта, повишаване на доходите на българските граждани и преизчисляване на пенсиите и подкрепа на бизнеса с фокус малкия бизнес и семейните предприятия, ревизия на досегашната власт, подкрепа на гражданите срещу монополите, разбира и съдебна реформа”, каза още Манолова.

Татяна Дончева ще бъде предложена за заместник-председател на парламента, добави Манолова. 

Ако, новото правителство на Слави Трифонов, бъде предложено отново ултимативно, Хаджигенов заяви, че няма да бъде прието отново. “Не изпълняваме нечий разпореждания, важни са политиките които ще провеждат и лицата, които ще ги изпълняват”, заяви адвокат Хаджигенов.  В същото време Мая Манолова заяви, че все още не са водени разговори с “Има такъв народ”, но те ще се провеждат публично в парламента. Тя допълни, че ще искат да бъдат включени приоритети на двете НПО-та в програмата на правителството, защото това са приоритети на българските граждани. Манолова повтори, че “Изправи се. БГ. Ние идваме” няма да иска министерски постове, но ще настоява относно политиките да има повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, реформа на съдебната система, подкрепа на бизнеса с фокус малкия бизнес и семейните предприятия, ревизия на досегашната власт, подкрепа на гражданите срещу монополите, каза още Манолова.

“Изправи се. БГ! Ние идваме!” са готови и с първите законопроекти, които ще внесем още утре.

“Ще започнем със законопроекта за преизчисляване на пенсиите, както сме обещали на българските пенсионери”, каза Манолова.

“Българските граждани очакват стабилно правителство на промяната”, което да проведе “истинска, дълбока съдебна реформа”, каза Манолова.

Сред първите инициативи на формацията в новия парламент ще са внасянето на искане за изслушване на служебния министър на правосъдието Янаки Стоилов и неговият колега от вътрешното министерство Бойко Рашков, съобщи Хаджигенов.

Също така ще бъдат внесени в сряда законопроекти за НСО, за да се “прекрати практиката на слугинаж” на тази служба към политиците “с парите на данъкоплатците”, както и за връщане на “Бюрото за закрила на главните прокурор към министерството на правосъдието”, защото в момента то е като лична охрана на Гешев, заяви Хаджигенов, който явно визира Бюрото за защита на свидетели.

Мая Манолова съобщи, че ще внесат искане за подновяване и “разширяване” на комисията за ревизия на управлението на Бойко Борисов и на комисията за разследване на полицейското насилие по време на протестите през 2020 г.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар