Без опашки за ваксиниране в “Пирогов” (снимки)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Минимален е интересът за ваксинация без предварително записан час в “Пирогов”, след като лечебното заведение отново отвори “зелен коридор”. Това показват кадри на “Булфото” от ваксинационните пунктове пред спешната болница. Ако допреди седмици хората се редяха на дълги опашки, то днес чакащите са значително по-малко. 

Снимка: BulFoto

 

След като всички, записалите се през Националната електронна система, бъдат имунизирани, “Пирогов” разполага с количества ваксини и за хората без предварителен онлайн час. Въпреки това броят на желаещите не впечатлява.

Снимка: BulFoto

Към момента лечебното заведение поставя дози от препарата на “АстраЗенека”. 

“Приемаме всички, които желаят да се имунизират с него без предварително записване на часове. Възможността за ваксинация важи за всички. Без значение дали попадат в действащите фази от националния ваксинационен план”, казват от “Пирогов”.

Снимка: BulFoto

В началото на масовата ваксинация опашки от чакащи за имунизация се извиваха както пред “Пирогов”, така и пред другите лечебни заведения, включени в пррограмата за имунизиране. Стигаше се дори до напрежение заради дългото чакане. 

Тогава директорът на болницата посочи, че ефектът от “зелените коридори” за ваксиниране е бил поразителен, като буквално за два дни са били имунизирани срещу коронавируса около 16 000 души.

Снимка: BulFoto

Имунизационните пунктове на спешната болница ще бъдат достъпни до 17:00 часа в неделя.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар