Без опело погребаха самоубилите се заради ГЕРБ майка и дъщеря

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Без опело бяха погребани майката и дъщерята, които се самоубиха в Стара Загора. Двете скочиха от седмия етаж на блок 22 в квартал „Три чучура север“. Само най-близки роднини изпратиха до последния им дом 63-годишната Пенка и грижилата се до последно за нея Велина.

По думите на кметицата на село Средец, където е родена по-възрастната жена, за погребението се е погрижала сестра Димка Минкова, след като не успели да открият следите на бившия съпруг и другата дъщеря на покойницата.

Заради неприключило разследване около причините на смъртта, което трябва да изясни дали става въпрос за случаен инцидент или самоубийство, е нямало опело, коментираха местните жители. Свещеници пък уточниха, че, за да бъде извършен църковния ритуал, трябва да има изрично искане от роднините, които да заявят, че смъртта е в резултат на макар и временно умопомрачение.

Сестрата на ослепялата още в младините си Пенка категорично отказа да коментира случилото се по обяд на 18 март в Града на липите. Само сподели, че миналата зима се е грижила за нея докато дъщерята била болна.

В селския регистър няма данни за бившия съпруг, при който е останала другата дъщеря от брака й, уточни кметицата Гергана Куманова. По думите й Пенка е карала на една социална пенсия, тъй като заради слепотата и увредения си слух не е била трудоспособна. Имало съмнения, че Велина страдала от психично заболяване, но липсвали документи за това.

От пловдивската апелативна прокуратура съобщиха, че срокът за прикрючването на досъдебното разследване е двумесечен.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар