Без 1000 лв. за личен лекар, който откаже да лекува пациент с коронавирус

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Личните лекари, които откажат да се грижат за пациенти с коронавирус, няма да получават допълнително заплащане в размер до 1000 лв. Това заяви заместник-здравният министър Димитър Петров, цитиран от БНР.

Практиката до момента показва, че много от джипитата лекуват по телефона, без нито веднъж да прегледат болния. Немалко общопрактикуващи лекари, които са преболедували или са ваксинирани, не са спирали да преглеждат пациентите си с коронавирус по време на пандемията. В същото време в обсега на получаващите допълнителните пари попадаха всички лични лекари.

Мярката кореспондира и с усилието на здравните власти да намалят натиска към болничната система, тъй като пациенти, необгрижвани от личния лекар, бързо се влошаваха и обикновено стигаха до болницата.

Заместник-министър Петров разясни и проблема с допълнителните пари за спешните медици, които излязоха на протести.

По думите му въпросните 1000 лв. са били преведени навреме за юни, но забавянето дошло в резултат на административни проблем в отделните филиали на Спешната помощ. Персоналът на “Спешна помощ”, според него, се оказал подведен.

“Излезе, че те (средствата) са преведени на филиалите на “Спешна помощ”. Просто техните счетоводства не са ги разпределили. Това беше цялата истина”, коментира Димитър Петров.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар