Беларус върна на Русия предполагаемите наемници, Лукашенко иска време, за да се справи с агентите

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Беларуските власти са върнали на Русия групата от 32-ма руски граждани, които задържа и обвини по-миналата седмица, че са наемници, целящи да дестабилизират страната. Това съобщи днес канцеларията на генералния прокурор на Руската федерация, предаде Ройтерс.


Русия поиска да бъдат освободени задържаните в Беларус 33-има руснаци

Агенцията припомни, че тогава Москва отхвърли обвиненията и каза, че тези лица работят за охранителна фирма и преминават през Минск транзит.

Украйна поиска екстрадицията на 28 души от групата предполагаеми наемници по подозрение, че са се сражавали в редиците на подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна. Беларус обеща да сътрудничи на украинската прокуратура по случая, припомни Ройтерс.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко пък призова днес гражданите на страната да се успокоят и прекратят демонстрациите.

“Вие искате да седя и да чакам, докато обърнат наопаки Минск ли? Ами че после няма да стабилизираме обстановката. Затова трябва да се спрете, де се вземете в ръце и да се успокоите. И да ни оставите да въведем ред, да се оправим с тези, които пристигнаха тук”, е казал Лукашенко на заседание на националния съвет за сигурност, цитиран от беларуската телеграфна агенция БелТА. По думите му в страната са се събрали хора “от Полша, Холандия, Украйна, от тази “Открита Русия”, Навални и така нататък и тем подобни” и срещу Беларус е започнала “агресия”.

Лукашенко е заявил, че демонстрациите в страната са организирани от чужбина и в първите им редици са “хора с криминално минало и то солидно криминално минало”. Според него на протестите “има и наши – къде деца, къде не съвсем деца”.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар