Белгия връща още ограничения в обществения живот заради COVID-19

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Белгия връща от следващата седмица някои от ограниченията в обществения живот заради епидемията от ковид, съобщи премиерът Александер де Кро след заседание на федералните и местните власти.

Предвижда се да затворят отново кината, театрите, концертните зали. Ще бъдат забранени повечето от дейностите на закрито, свързани основно със забавление. Ще останат отворени музеите, фитнесите и магазините. Спортните състезания ще се състоят без зрители на място.

Запазва се изискването за работа от дома, когато е възможно, в четири от петте работни дни. Пътуванията остават разрешени.

По-рано тази есен в страната спряха работа нощните заведения, а работното време на ресторантите беше ограничено. На днешното заседание е било прието решение Федералният парламент да се произнесе по предложението за въвеждане на задължителна ваксинация срещу новото заболяване в страната и този въпрос да не бъде оставян само в ръцете на правителството.

Белгия е сред държавите с най-висок дял на ваксинираните в света – 90 на сто от пълнолетните вече преминаха първия имунизационен курс и се съобщава, че интересът към допълнителните дози е голям. От днес в страната започна ваксинирането и на децата на възраст 5-11 години. 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар