Белезници! Лаура Кьовеши подпуква столичната “Топлофикация”. Кога ще арестуват екс шефа Александър Александров?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

217 млн. лв. от джоба на бедните българи изтекли в джоба на Александров и любовницата му Светлана Пашалийска

Незаконно обогатяване, търговия с влияние, финансови злоупотреби, изнудване и конфликт на интереси са само малка част от обвиненията, по които ще бъде разследван подалият оставка директор та столичната “Топлофикация” Александър Александров от Европейската прокуратура, издадоха наши източници от офиса на институцията.

Разкритията, направени от общинския съветник и лидер на “Спаси София” са капка в морето на фона на данните, постъпили при Лаура Кьовеши, кълнат се информаторите ни. При тях били постъпили данни, че при насрочване на обществени поръчки, Александър Александров съставял тръжната документация така, че на условията да отговарят само конкретни фирми, а конкурентите им да губят надпреварата. На бъдещия победител обаче се поставяли тежки условия – дейностите да бъдат преотдадени на фирма-подизпълнител. И то не коя да е, а на “СП Констръкшън”.

Зад неизвестното на широката публика дружество стои мистериозна руса дама, любителка на светския живот, дружка с най-фамозните баровки на София, фенка на лукса и висшата мода и …. конкубинка на екс боса на “Топлофикация” Александър Александров. Двамата живеят на семейни начала от години и покрай обмяната на телесни течности в спалнята, са изградили стройна схема за източване на общинския бюджет. Всичко това става на гърба на оскотелите от мизерия нашенци, които дават последните си левчета за да си платят парното.

Според Борис Бонев – обществени поръчки на дружеството са превъзлагани на фирми, които са собственост на Светлана Пашалийска, жената, с която Александров живее на семейни начала.

Връзката между двамата е посочена от самия Александров в декларациите му за имущество и конфликт на интереси.

Според ПП-ДБ-СС, формално поръчките на “Топлофикация” са предоставяни на несвързани с директора фирми.

Те обаче на свой ред са превъзлагали дейностите на трети юридически лица, които Пашалийска контролира.

Примерът е търг за ремонт на магистрален топлопровод в “Люлин” от 2020 г., спечелен от консорциум на “Монтажи Ко” и ДЛВ. След получаването на поръчката, “Монтажи Ко” превъзлага своята дейност на “СП Констръкшън” на жената на директора на “Топлофикация”.

Друг подобен случай има от септември 2023 г., месец преди местните избори, когато “КМС” прехвърля на друга фирма на Светлана Пашалийска своята дейност по превоз и логистика за нуждите на “Топлофикация София”.

„Това е отдавна отработена схема. Александър Александров е извършвал подобни действия и в миналото, когато е ръководител на други дружества. Може би това обяснява и фактът, че шефът на „Топлофикация-София“ парадира с луксозен живот и автопарк за над 2 млн. лева, според източници от самото дружество“, коментира още Борис Бонев, който е категоричен, че ще сезира прокуратурата и Националната агенция за приходите, както и, че директорът на най-голямото топлинно дружество в страната трябва да напусне поста незабавно. Бонев допълни, че незабавно трябва да бъде обявен конкурс за избор на ново ръководство и уточни, че само от началото на годината са обявени обществени поръчки за над 217 млн. лв., които връзват ръцете на бъдещо ново ръководство.

Очаква се Лаура Кьовеши съвсем скоро да възложи претърсване и изземване както в офисите на столичното “Топло”, така и в седалищата на дружествата, управлявани от Светлана Пашалийска. Ще дочакаме ли да видим за втори път след Вальо Топлото шеф на парното с белезници в съдебната зала, зависи от волята на МВР, ДАНС, КПКОНПИ, НАП и разбира се, на Европрокуратурата.

Източник: crimesbg.com


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар