Белият дом: Байдън няма никакви намерения да се оттегля

Белият дом: Байдън няма никакви намерения да се оттегля

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Снимка: АП/Джералд Хърбърт/БТА

Белият дом: Байдън няма никакви намерения да се оттегля

По-рано се появи информация, че президентът на САЩ е казал на свой съюзник, че знае, че може да не успее да спаси кандидатурата си

Президентът на САЩ Джо Байдън няма “абсолютно никакво намерение” да оттегли кандидатурата си за втори мандат, заяви днес говорителката в момент, когато се множат въпросите за остротата на ума му след катастрофалното представяне по време на дебата с Доналд Тръмп, предаде АФП.

Демократът “продължава да води кампания”, “той остава в надпреварата”, настоя на брифинг Карин Жан-Пиер. Запитана от журналист дали 81-годишният президент обмисля да се оттегли, говорителката отговори “абсолютно не”, цитира я БТА.

По-рано днес в. “Ню Йорк Таймс” написа, че президентът на САЩ е казал на свой съюзник, че знае, че може да не успее да спаси кандидатурата си, ако не съумее да убеди обществеността през следващите дни, че е подходящ за тази работа след представянето си на дебатите миналата седмица.

Белият дом отхвърли това твърдение като невярно.

След излизане на публикацията говорителят на Белия дом Андрю Бейтс написа в социалните мрежи: “Това твърдение е абсолютно невярно”.

“Ню Йорк таймс” отбелязва, че човекът, с когото е разговарял Байдън, е негов “ключов” съюзник, но не разкри името му.

Цитираният разговор е първият публичен знак, че президентът обмисля сериозно дали може да се възстанови след катастрофалното си представяне по време на дебата с Доналд Тръмп на 27 юни, отбелязва “Ню Йорк таймс”, цитиран от БТА.

Нарастват опасенията относно жизнеспособността му като кандидат и дали би могъл да изпълнява функциите на президент още четири години, допълва вестникът.

Високопоставен съветник на Байдън, който също говори при условие за анонимност, за да обсъди ситуацията, заяви, че президентът “добре осъзнава политическото предизвикателство, пред което е изправен”.

Според заглавието на статията Байдън е казал на съюзника си, че обмисля дали да продължи да участва в надпреварата за преизбирането си.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар