Бенатова: Лъжи от Правителствена болница, ето фактите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“От Правителствена болница не казват истината. Всъщност оттам се сетиха за “техническата грешка”, с които оправдават източване на Здравната каса за над 260 000 лева с фиктивни хоспитализации 2 дни, след като там започна проверка на НЗОК. А тя пък започна 2 дни, след като се обърнах с въпроси към Касата.

Сега твърдят, че били върнали парите 26 дни “преди журналистическото разследване”. Датата на излъчване обаче не е датата, на която съм започнала своята проверка. Да не говорим, че бяха доказани в следваща проверка още 38 случая за още 140 000 лева”, коментира журналистката Миролюба Бенатова пред Сашо Диков. Благодарение на нейните разкрития и показани конкретни хора още през зимата, които са се водили прегледани и лежали в Клинична база Лозенец, НЗОК наистина започна проверка и доказа десетки подобни случаи. Това стана още в самото начало на 2021 г. При кабинета Борисов 3 обаче мерки не бяха взети. Бенатова дори не получи отговор от бившия здравен министър К. Ангелов, въпреки че му зададе въпросите по темата на публична пресконференция. Тогава от неловката ситуация неловко се опита да го предпази самият изчезнал от окото на обществото проф. Мутафчийски – шеф на НОЩ, който приключи работата си с втория най-висок процент смъртни случаи с К19 в Европа и с последно място по ваксинации в ЕС. Новият здравен министър в служебното правителство Стойчо Кацаров обаче смени заради този скандал с източване на Касата и заради нелегалните трансплантации целия борд на директорите в Правителствена болница , начело с несменяемия 20 г. шеф на д-р Спасов. Въпреки уволнението пресцентърът на здравното заведение пусна лъжлив пиар, че никой не е виновен и няма никакъв проблем.

Напомняме, че ръководството на болницата беше под крилото на ДПС, а директорът е човекът, който наложи Красимир Велчев за министър на образованието. Как семейният му клан се разпореждаше със средствата в сектора, какви нарочни грешки изобилстват в имотните му декларации, при това поредни, за което КПКОНПИ не му поиска нито наказателна, нито дори административна отговорност. А към Спасов могат да бъдат зададени и други въпроси – например за ужасяващото финансово състояние на болницата в последните години. Става въпрос за странно изпаряване на нещо като 130 000 000 лева.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар