Бетина Жотева заплашила журналистка от БНР – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Битката за запазването на Радио България приключи в негова полза, но на финала си даде неочакван отзвук – журналистка от БНР и член на СЕМ си размениха заплахи и жалби.

Журналистката от БНР Къдринка Къдринова обвини Бетина Жотева, че я е заплашила заради зададен въпрос в парламента и дори пусна запис. Жотева пък обави това за хибридна атака и каза, че ще подаде жалба до прокуратурата.

Скандалът избухнал преди седмица на заседание на Комисията по културата и медиите в Народното събрание, но бе огласен едва днес от Къдринова.

Депутати, участвали в заседанието, разказаха пред OFFNews, че по време на дискусията за съдбата на чуждоезичното Радио България Къдринова взела думата и се обърнала към Жотева.

Въпросът бил дали членката на СЕМ е провеждала от името на външния министър Екатерина Захариева разговори с посланици с полза на решението за закриване чуждоезичната програма на БНР.

Жотева не отговорила по същество, но след това в залата се обърнала към Къдринова с думите: “Подозирам, че ме вкарвате в някаква интрига.” И заплашила журналистката: “Ако си отворите устата още веднъж за мен, ще видиш какво става”.

Ето как самата журналистка предава случилото се: “Залахите са записани от репортерския ми диктофон, който бе включен, за да записва цялата дискусия. Те са чути и от присъствалата на заседанието на комисията Снежана Тодорова, председател на УС на СБЖ”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар