Бетонираха дървета по пътя на машините, строящи магистрала “Хемус”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бетонирани гора и дървета, колкото и ужасно да звучи – това се случва по пътя София – Варна. За това алармира пред БНТ Станимир Станиславов, който пътувайки в района е заснел унищожената флора. 

Според възмутения мъж, бетонът е излят точно до отклонението за машините, които строят новата магистрала. Намира се преди да започне работещата част от магистрала “Хемус” около Търговище.

“Виждате как са унищожени дървета по най-дивия начин. Не знам коя компания строи, за да пратя и там тези ужасяващи за българската екология кадри”, пише възмутеният гражданин.

Снимка: БНТ/Станимир Станиславов

Строителството на отсечката между Белокопитово и Буховци, която е с дължина от 16,3 км, трябваше да бъде завъършено през 2020 година. Стойността на договора е 119 785 000 лв. без ДДС, които в изпълнение на ангажиментите на правителството са осигурени от републиканския бюджет по програма “Ново строителство” на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Автомагистралната отсечка ще бъде с по 2 ленти за движение в посока, 2 ленти за спиране, средна разделителна ивица, водещи ивици и банкети. Предвидено е изграждането на пътен възел “Буховци” при пресичането на АМ “Хемус” с пътя Буховци – Макариополско, както и пътни връзки с п.в. “Белокопитово” и с пътя Търговище – Варна. В рамките на проекта ще бъдат изградени също 7 виадукта, 10 селскостопански подлеза и мост над р. Пакоша.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар