БЕХ: Рекорден износ на ток от България към в региона, трябват запаси за зимата

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ръководствата на „Български енергиен холдинг“ ЕАД и енергийните дружества от групата обсъдиха на работна среща готовността на енергийните обекти за зимния сезон, съобщиха от дружеството.

Към момента всички мощности в страната, които произвеждат електроенергия, работят на пълен капацитет и трябва да се предприемат действия за обезпечаване на запаси при неблагоприятни зимни климатични условия. Рекордни са нивата на износ – от около 2000 MW на час от България към страните от региона.

Планирането и прогнозирането на доставките на газ и производството на ток, необходим за покриване на нуждите на българската икономика и потребители, са сред основните приоритети на работата на дружествата от групата на БЕХ ЕАД, се отбелязва в съобщението. Трябва да има и по-добра предвидимост от страна на лицензионните доставчици, които своевременно да резервират необходимите им количества.

Съгласно графика за нагнетяване, съхранение и добив по Плана за действие при извънредни ситуации, към края на нагнетателния сезон в ПГХ „Чирен“ ще бъде нагнетено и ще бъдат добити повече количества газ през зимните месеци, което ще допринесе за понижение на регулираната цена.

По време на дискусията са представени настоящите и предстоящи планови ремонтни дейности с цел координация на процесите и гарантиране на достатъчно мощности за нуждите на българския енергиен пазар.

Извършени са всички необходими мероприятия, свързани с подготовката на предприятията от групата на БЕХ ЕАД за зимния сезон, като енергийната системата е в готовност, а дружествата са в много добро състояние, отбелязват от дружеството.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар