Беше наложително на Борисов да се сложи усмирителна риза

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Слави Трифонов ясно каза аргументите си. Той обяви, че е невъзможно дългосрочно управление. Ако питате мен, имаше място за разговори, за кабинет със списък от задачи, с ясно поставени цели, с кратък хоризонт. Няма какво да се лъжем България е в тежка икономическа и здравна криза. Бизнесът е на колене. Хората се страхуват за доходите си, за работата си.

Това заяви лидерът на „Изправи се Мутри вън!” Мая Манолова по Нова тв. Нека да е ясно за председателя на БСП Корнелия Нинова – ако внесе кабинет в парламента, няма да получи подкрепа от „Има такъв народ”, „Демократична България” или „Изправи се Мутри вън!” и ще очаква гласове евентуално на ГЕРБ и ДПС. Трябва да е ясно на българските граждани, че внасянето на такъв кабинет, означава подкрепа от партиите на статуквото. Ние сме изпратени в парламента от гражданите, които бяха по площадите. Ние не сме изпратени, за да подкрепяме кабинет с ГЕРБ и ДПС. Това е разделителна линия, която няма да преминем”, каза още Мая Манолова.

Сигурна съм, че при едни избори, организирани от служебен кабинет, огромна част от гласовете на демократичните партии няма да бъда откраднати. Промените в Изборния кодекс ограничават възможностите за манипулации и дават възможност на нашите сънародници зад граница да гласуват. С различни оправдания не въвеждаме електронното гласуване вече 7 години”, поясни лидерът на „Изправи се Мутри вън!”.

Има един таван, който избирателите в Турция никога не са надскачали, коментира Манолова твърденията, че премахването на ограниченията за броя на изборните секции в страните извън ЕС облагодетелства ДПС.

Не виждам смисъл да коментирам Антоанета Стефанова като кандидат за премиер, нейната роля е само да получи и върне мандата. Иначе – достоен човек, шампион по шах, каза още Мая Малова. „За мен е важно партиите и политиците да спрат да се занимават с получаването на папки с мандат и с връщането на папки с мандат, да спрат да се занимават с партийни интриги. Това, от което хората имат нужда, е решаване на проблемите им. От „Изправи се Мутри вън!” сме внесли промени в Закона за личната помощ, които трябва да бъдат приети незабавно. Всеки парламентарен час трябва да бъде използван активно”, категорична бе Манолова.

Призовавам Бойко Борисов да спре да се занимава с квалификации на един или друг политик – или нека го прави, но да свърши това, за което е избран за министър-председател. Призовавам го да внесе актуализация на бюджета, за да може мерките за подкрепа на заетостта да бъдат осигурени до края на тази година. Ако си мисли, че ще избяга от отвореност и ще стовари работата на служебно правителство или на парламента, го предупреждавам, че това няма да стане, категорична бе Мая Манолова.

Има действия, които трябва да свърши това правителство – настояваме Борисов да внесе Планът за възстановяване и развитие, настояваме да се обсъди в парламента и ще го задължим да внесе плана до 30 април, каза още тя. Беше наложително да се наложи усмирителна риза на Борисов, коментира Манолова наложения мораториум върху част от действията на правителството в оставка.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар