Бивол: Активно е испанското разследване за Барселонската афера

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Разследването на испанската антикорупционна прокуратура за къщата и магазина в Барселона е активно, показа наше питане до органите на правосъдието в града“, разкри в интервю за Сашо Диков по Евроком топжурналистът от  Биволъ Димитър Стоянов, носител на международни награди за материалите си от последните години.

Така се оказа НЕВЯРНО изреченото в разговора му с бизнесмена Йордан Христов, който го убеждаваше, че разследването е приключено. Напомняме, че то тече от края на миналата година, а през февруари публикация за него се появи в барселонския вестник Периодико.

Става въпрос за къщата, на снимката, и бутика на най-скъпия булевард в столицата на Каталуня – Паседж де Грасия, за които офшорни компании, свързани с Христов и с друг приятел на премиера Борисов – И. Саздов, както и с русенския бизнесмен Мацола от кръга около СИК, наливат милиони евро.

Магазинът се управлява от бившата Мис Бикини Борислава Йовчева, която живее с дъщеря си във въпросната къща. Това е детето, което министър – председателят преди дни отрече да е негово. На старта на разследването Йовчева в края на 2019 г. се изтегля спешно от Барселона и през Рим се озовава в Дубай, а дни преди излизането на пубикацията, за която премиерът е знаел, поради получените от него 2 месеца по – рано въпроси за коментар, е командирована оттам в България. Набързо се омъжва за 40 години по-възрастния бизнесмен Йордан Христов, който сега твърди пред Стоянов, че нямал нищо общо с нея, а бракът бил грешка.

Информация за размишление е, че в борда на основната фирма на деловия мъж е шефът на софийското метро, а дружествата на младоженеца са усвоили десетки милиони еврофондове при управлението на ГЕРБ, част от които по публикации на Биволъ и попадат в офшорките, надарили Мис Бикини.

В момента къщата в Барселона е в продажба за 2,95 млн.евро. Дори разследването на испанската антикорупционна прокуратура да бъде прекратено, а все още е активно, поради наличието на пари от еврофондове в казуса, то представлява интерес и за новоучредената прокуратура на Кьовеши.

Напомняме, че антикорупционната прокуратура не просто събра доказателства и вкара в затвора съпруга на инфантата, но и самият крал Хуан Карлос абдикира, а неотдавна и емигрира от Испания, за да се спаси от органите й. Той беше прал десетки милиона евро през сметките на своя любовница, която пожела да сътрудничи на антикорупционната прокуратура и това отново върна делото в епицентъра на обществения живот.

19min.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар