Бившият адвокат на Тръмп: Той е лъжец и мошеник! Лъжеше за бизнес интересите си в Русия

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Доналд Тръмп лъжеше за бизнес интересите си в Русия през цялото време, защото не вярваше, че ще спечели изборите. Той просто използваше предизборната кампания, за да рекламира себе си.

 

Това заяви бившият адвокат на президента, Майкъл Коен, на изслушване в Конгреса току-що. Коен, който бе осъден, че е лъгал конгресмените в интерес на Тръмп, свидетелства отново, след като започна да сътрудничи на разследването.

 

Излъгах Конгреса за това кога Тръмп е спрял преговорите си за строежа на Moscow Tower в Русия – твърдях, че това се е случило през януари 2016 г. Това не бе вярно, преговорите ни продължиха с месеци по време на кампанията, каза Коен.

“От януари 2016 г. до края на юни той ме пита поне 5-6 пъти “Как върви в Русия?”, имайки предвид този проект”.

 

“Тръмп излъга, защото никога не е очаквал, че ще дпечели изборите. Излъга, защото очакваше да спечели стотици милиони долари от проекта в Москва. Аз също лъгах – защото г-н Тръмп ясно ми показа, чрез личните си изказвания, за които и двамата знаехме, че са лъжа, и чрез лъжите си пред страната, че искаше да лъжа”.

 

“Доналд Тръмп е човек, който се кандидатира за поста, за да направи марката си велика, а не за да направи държавата ни велика. Той няма нито желание, нито намерение да бъде водач на нацията, а само да рекламира себе си и да трупа богатство и власт”, заяви Коен, добавяйки, че президентът е наричал кампанията си “най-великата инфореклама в политическата история”.

 

Коен подчерта, че той самият не притежава доказателства, че сговор с Русия за кампанията е имало, но всички знаци сочат натам. Като пример той даде своя среща с Тръмп през юни 2016 г., по време на която синът му – Доналд Тръмп Младши, е влязъл при баща си, държейки се необичайно, и му е казал, че “срещата е уредена”. Малко след това Младши се е срещнал с руската адвокатка Наталия Веселницкая, която му е предложила компромати за Хилъри Клинтън. Тръмп често казва, че синът му има ужасна преценка за хората. Той никога не би уредил каквато и да е среща без одобрението на баща си”, каза Коен.

 

“Когато се запознах с г-н Тръмп, той бе успял предприемач, гигант в недвижимите имоти, икона. Беше опияняващо да бъдеш близо до него. В негово присъствие човек усеща, че е част от нещо по-голямо, че променя света”, каза Коен за началото на работата си за Тръмп.

 

“От самото начало знаех, че той ще ме кара да лъжа, за да защитя бизнес интересите му. Срам ме е да си призная, че намирах това за тривиално, що се отнася до един имотен магнат в частния сектор. Но сега става въпрос за президента – и това вече е важно и опасно”.

 

За да подкрепи тези си думи, Коен снабди Конгреса с няколко документа. Сред тях – доказателства, че Тръмп е лъгал за размера на богатството си, понякога раздувайки го, за да бъде вместен в класациите на най-богатите американци, понякога – намалявайки го, за да снижи данъците си.

 

Бившият адвокат припомни и как е плащал на порнозвезда, за да мълчи тя за аферата си с Тръмп, и каза, че президентът му е наредил да излъже Мелания Тръмп. “Едно от нещата, за които съжалявам най-много, е, че излъгах Първата дама. Тя е добър, мил човек. Уважавам я много. Тя не беше заслужила това.”

 

Коен каза още, че е заплашвал със съдебни дела гимназията и колежите, в които Тръмп е учил, за да не разкриват публично какви са били резултатите от изпитите му.

 

“През 2008 г. той ми каза, че ще намали заплатите на служителтие си наполовина – моята включително – и в същото време ми показа формуляр за получаване обратно на 10 млн. долара в данъчни облекчения. Каза, че не можел да повярва колко е тъпо правителството, за да дава на “някого като него” толкова пари.”

 

“Тъжната истина е, че никога не съм чувал г-н Тръмп да казва каквото и да е, което да ме накара да повярвам, че обича народа или че иска да направи живота му по-добър”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар