Нинова

Бившият директор на “Кинтекс” Александър Михайлов е категоричен: Нинова е замесена в износа на оръжие за Украйна

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Утре ще представи ново информация по темата

Заложила е бомби за новия министър

Обществото има право да знае къде отива българското оръжие, особено когато бившият министър разрешаващ износа публично е заявявал многократно, че не би допуснал експорт за Украйна. Утре (б. р. днес) ще дам нова информация и документи за износа на българско оръжия за Украйна и ролята на Корнелия Нинова в това, заяви за “Труд” бившият директор на “Кинтекс” Александър Михайлов, който два пъти бе уволняван от довчерашната вицепремиерка и министър на икономиката Корнелия Нинова.

Михайлов ще осветли логистичните канали, по които са ставали доставките на оръжие и тяхната честота, като за всичко това той има и документи. Той ще разкрие и някои бомби, които Нинова е заложила на новия министър.

Миналата седмица се появиха предположения – спекулации, че Михайлов може да бъде служебен министър на икономиката и индустрията. “Вероятно Корнелия Нинова, уплашена да не би аз да заема този пост и да осветля пред обществото какво е правила през последните 6 месеца, е дала инструкции за спешно ново дело срещу мен, за да ме злепостави” смята Михайлов.

Ще ги плати държавата

70 000 лева за егото на Корнелия

Второ съдебно дело срещу Корнелия Нинова за всички изречени от нея неистини в общественото пространство.

Михайлов припомня във Фейсбук, че от около 3 месеца води спор на принципна основа с бившата вицепремиерка.

“Не може тя да лъже за мен и причините за моето уволнение. Завел съм срещу нея 2 дела и сам си плащам разходите по тях, до сега 2552 лева”, казва бившият шеф на “Кинтекс”. А вендетата срещу него са две заведени дела от подчинените на Нинова държавни дружества. Хонорарите до тук по тях са над 70 хил. лв., които плаща българското общество, заради егото на Нинова. Загубени са над 70 хил. лв. за тях от държавата и никой няма да ѝ търси отговорност за това, категоричен е Михайлов.

“Лесно се харчат държавни пари, докато тя се прави на загрижена за доходите на хората и инфлацията”, казва още той.

Какво премълча Нинова

Партийни назначения в 12 без 5

Тайно трудоустрояване без конкурс

Румяна Друмева

Ето какво премълча Нинова по време на отчета си за свършеното като министър на икономиката и индустрията, пише уволненият два пъти от Корнелия Нинова директор на “Кинтекс” Александър Михайлов във фейсбук.

“В петък (29 юли) – предпоследният ѝ ден като министър, чрез ДКК, тя сменя директора на НИТИ Казанлък – предприятие от военно-промишления комплекс. Уволненият ръководител е професионалист с над 30 години опит, спасил завода от фалит в миналото. 7 предходни министри от различни правителства не посегнаха на директора на НИТИ Казанлък, но тя го направи и то в последния момент.

Защо?

Ето го отговора: Новият директор е г-жа Румяна Друмева – председател на БСП Казанлък до месец март/април тази година и настоящ председател на групата на БСП в Общинския Съвет. Така ли се управляват прозрачно и успешно държавните фирми – с тайни трудоустроявания на партийни кадри без конкурс и то в “12 без 5”, пита риторично Михайлов.

И продължава: “Г-жо Нинова защо не пуснахте и за това назначение прессъобщение, както правите за делата срещу мен Защо не казахте на медиите и когато за 3 дни търсихте директори в най-големите и богати държавни фирми с псевдо конкурси? Скандално е тя да се опитва да назначи директори в най-големите държавни фирми на тъмно, със съкратени срокове и реално без конкуренция.

Дело след дело за респектиране на опонентите

Бившата вицепремиерка превърнала „Кинтекс“ и ДКК в бухалки

Така се уврежда престижа на дружеството

Нинова е трансформирала до скоро подвластния ѝ “Кинтекс” и ДКК в репресивен апарат.

В понеделник – последният ден на Корнелия Нинова като вицепремиер и министър на икономиката и индустрията, тя заведе поредното измислено дело срещу мен. Този път за уронване репутацията на “Кинтекс”.

Това написа в профила си във фейсбук бившият директор на “Кинтекс” Александър Михайлов.

Според него Нинова е трансформирала до скоро подвластните ѝ държавни фирми “Кинтекс” и ДКК в репресивни апарати, които вероятно по нейни инструкции, завеждат срещу него дело след дело и сезират прокуратурата все за измислени нарушения.

“С делата срещу мен се респектират и всички нейни опоненти, които са дръзнали да ѝ противоречат. Показна акция какво те чака, ако не слушаш”, твърди Михайлов.

Истинската причина за делата срещу него обаче бе призната от самата Нинова в изявлението ѝ при сдаването на властта на служебния министър, смята той. “Тя директно призна за страха си да не заема длъжност, която ми позволява да изобличавам лъжите и делата ѝ”, пише бившият шеф на “Кинтекс”. Водена от желанието си да го “удари” тежко, тя всеки път изпращала до медиите гръмки съобщения за измислени негови провинения в “Кинтекс” и точно с тези свои действия тя уврежда престижа на дружеството, смята Михайлов.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар