Бившият лидер на БСП Михаил Миков напусна червената партия – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„БСП очевидно няма спирачки. Тръгнала е по низходяща тенденция и все повече ще намалява общото ѝ влияние. Тази тенденция не е от вчера, от няколко години върви. Имаше гласове за това, които все бяха заклеймявани и обявявани за вътрешна партийна опизция. Гражданите обаче си казаха думата“, заяви бившият лидер на БСП Михаил Миков пред журналисти.

Според него вчерашният конгрес, който е констатирал, че няма подадена оставка на Корнелия Нинова, кара много членове на формацията да констатират, че не са членове на БСП.„И аз от днес влизам в тази категория. От днес не съм член на БСП“, заяви той, подчертавайки, че участието в дадена партия е тогава, когато идеите на човек съвпадат с идеите на партията. БСП не е партията, в която аз съм влязъл и дълги години съм бил“, категоричен бе той.


Според Миков вчерашният конгрес е бил забележителен и с това, че за пръв път е нямало никакви предвидени документи, които да бъдат обсъдени.

„Единствената подготвена предварително резолюция е била неглижирана под „фойерверките на големия въпрос за спасяването на г-жа Нинова“, добави той.

Според Миков е твърде възможно да започне процес на фрагментация на лявото, което към момента не е представено у нас, особено като обществена дискусия.

„Такъв разговор трябва да започне“, подчерта той.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар