Бившият следовател Петър Петров е обвинен за принуда и незаконни записи – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 29 май Софийската районна прокуратура се е самосезирала след разпространена информация в медиите за принуждаване и заплахи и използването на специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, от Петьо Петров, известен като Петьо Еврото.

Престъпленията по Наказателния кодекс са извършвани от 2018 г. до 29 май 2023 г.По досъдебното производство Петьо Петров е привлечен към наказателна отговорност, но постановлението за привличане към момента не му е предявено, тъй като въпреки проведените оперативно-издирвателни мероприятия, местонахождението му не е установено. Обвиняемият е обявен за общодържавно издирване, посочват от пресцентъра на прокуратурата.


До момента в хода на разследването са извършени множество действия – разпитани са свидетели и са извършени претърсвания и изземвания на различни адреси на територията на София. Предстои назначаване и изготвяне на множество експертизи, както и разпити на още свидетели.

В случай че в хода на досъдебното производство се съберат доказателства за друго извършено престъпление, обвинението ще бъде прецизирано и ще се прецени дали са налице основания за привличане към наказателна отговорност на други лица.

Разследването по случая продължава.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар