Арестович

Бившият съветник на Зеленски: Главнокомандващият казва едно за войната, президентът друго. Ненормално е!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В Украйна се водят боеве не само на фронтовата линия, но и между Володимир Зеленски и ръководството на армията. Това става ясно от бившия съветник на украинския президент Олексий Арестович, пише унгарският Magyar nemzet

Арестович обвинява Зеленски, че продължава да поддържа военна стратегия, която е неефективна, и още за провала на украинската контраофанзивна операция тази есен. Той също така разкрива, че между бившия му шеф и армейските генерали има конфликт за това как да се действа.

Речите на президента стават все по-емоционални заради критиките, които получава. Политиката му е неефективна и основната причина за това е неуспешната контраатака. Със западната помощ се злоупотребява. Те нямат компетентност и са достигнали предела на възможностите си„, заяви Арестович, съгласявайки се с главнокомандващия украинските въоръжени сили Валерий Залужний, който заяви, че конфликтът в Украйна е достигнал задънена улица.

В момента сме изправени пред ситуация, в която главнокомандващият казва едно за войната и перспективите за победа, а президентът – съвсем друго. Това е ненормална ситуация„, каза Арестович, който смята, че или Зеленски е твърде егоцентричен, или твърде ориентиран към Украйна.

Имаме нужда от доверие, а не от репресии. Основното образование трябва да е на украински език. Но ако искаме да издадем книга на испански, руски или български, трябва да направим място за нея в нашата страна. Защото следващата стъпка ще бъде потискането на Църквата по един напълно глупав начин„, отбеляза Арестович.

Бившият президентски съветник, който вече е напуснал Украйна, обяви по-рано, че ще се кандидатира за поста на държавен глава. След това той започна активно да критикува действията на Зеленски и близкото му обкръжение.

По-специално, той обвини ръководството на страната в стратегически грешки в държавното и военното управление. На 1 ноември кандидатът за президент публикува своята програма, една от точките на която беше, че Украйна ще се присъедини към НАТО при условие, че не си върне загубените до този момент територии.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар