Бившият шеф на „Автомагистрали” се яви в полицията заради „Хемус“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият изпълнителен директор на „Автомагистрали“ ЕАД Стоян Беличев е дал обяснения в ГД „Национална полиция“ за АМ „Хемус“, каза той пред медиите. Той престоя там над един час, съобщи БТА.

Беличев определи строителството на магистрала „Хемус“ като „едно голямо пестене на държавен ресурс“. Той заяви, че не му е бил оказван натиск от изпълнителната власт за сключване на договори с определени фирми.

„Това беше даване на обяснения в полицията във връзка с проверката, която Икономическа полиция извършва на договорите за ин хаус поръчките на предприятието. Не са ми искали документи, просто ми задаваха въпроси“, каза Беличев пред „24 часа“.

Допреди няколко дни ексшефът на „Автомагистрали“ беше на екскурзия в чужбина, което беше споменато от вътрешния министър Бойко Рашков пред медиите като пример за това, че хора, които са допуснали злоупотреби с обществени поръчки са в чужбина. Става дума за проверката, която МВР извърши на строителството на лот 5 на магистрала „Хемус“, за което са отпуснати авансово 84 млн. лв., но според МВР 60 млн. лв. от тях са били изтеглени само за ден в сакове и чували.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар